• Publicat:
Știri

Viorica Dăncilă anunță mărirea numărului de elevi români din Ucraina care primesc bursă de studiu

Viorica Dăncilă anunță mărirea numărului de elevi români din Ucraina care primesc bursă de studiu
Viorica Dăncilă a anunțat, miercuri, că Guvernul suplimentează cu trei milioane de lei fondurile alocate programului care prevede burse pentru elevii care studiază în Ucraina. Premierul a afirmat că măsura vine cu scopul de a da posibilitatea cât mai multor elevi români din Ucraina la o bursă.

„Guvernul României este preocupat totodată de respectarea și promovarea drepturilor la identitate lingvistică a etnicilor români din afara granițelor. Astăzi vom lua măsuri pentru a da posibilitate cât mai multor elevi de etnie română care studiază în școli cu predare în limba română din Ucraina să beneficieze de burse de studiu. Vom suplimenta cu 3.000.000 de lei fondurile alocate finanțării acestui program având în vedere că numărul elevilor care doresc să studieze în limba română și să primească o bursă a crescut în acest an școlar cu 60% față de precedentul an de studiu”, a declarat Viorica Dăncilă, la începutul ședinței de guvern.

Șeful Executivului a afirmat că programul privind bursa de studiu pentru elevii români din Ucraina a dus „la creșterea numărului etnicilor români care doresc să își înscrie copiii spre școli cu predare în limba română și contribuie semnificativ la aprofundarea cunoștințelor de limbă pentru copii români din Ucraina”.

 

×
Inchide