Viorica Dăncilă: Înființăm un departament de monitorizare a investițiilor în infrastructură

Redactor:
Diana Grigore
Viorica Dăncilă: Înființăm un departament de monitorizare a investițiilor în infrastructură
Viorica Dăncilă a anunțat, miercuri, că Guvernul va înființa un departament pentru monitorizarea proiectelor de investiții în infrastructură, care va furniza rapoarte săptămânale. Premierul a adăugat că „cine nu va respecta termenele stabilite va pleca acasă, fără excepție".

„Înființăm un departament pentru dezvoltarea, promovarea și monitorizarea proiectelor de investiții în infrastructură în subordinea primului-ministru, care să urmărească fiecare proiect de avergură. Acest departament va furniza rapoarte săptămânale privind stadiul lucrărilor și bineînțeles respectarea termenelor. România are nevoie de proiecte de dezvoltare, iar cine nu respectă termenele asumate pleacă acasă, fără excepție”, a declarat Viorica Dăncilă, la începutul ședinței de miercuri a Guvernului.

Șeful Executivului a afirmat că în primele cinci luni ale anului 2019 investițiile au crescut cu 30% față de anul 2018.

„Așa cum ne-am angajat acordăm în acest an o atenție desebite investițiilor. În primele cinci luni ale acestui an plățile pentru proiectele de investiții au fost cu 30% mai mari față de aceeași perioadă a anului 2018, ridicându-se la valoarea de 9.6 miliarde lei. Vorbim despre investiții atât din fonduri guvernamentale, cât și din fonduri europene. Chiar astăzi au intrat în fondurile României încă 24 milioane euro, bani destinați dezvoltării satului românesc și sprijinirii fermierilor. Astfel, valoarea totală a fondurilor europene pe care România le-a primit în 2019 pentru agricultură și dezvoltare rurală se ridică la peste 2.2 miliarde euro. Vom continua să asigurăm finanțare pentru investiții, dar în același timp ne implicăm pentru ca aceste proiecte de dezvoltare să fie realizate la timp și să aibă beneficii economice și sociale”, a mai spus Dăncilă.

 

Inchide