Vlădescu a privit râzând de după perdea Ku Klux Klanul sindicalist care l-a tras în țeapă: „Nu mi se par mulți…”

Vlădescu a privit râzând de după perdea Ku Klux Klanul sindicalist care l-a tras în țeapă: „Nu mi se par mulți...
Publicat: 23/04/2012, 19:20
Actualizat: 28/04/2012, 10:32

Plenul e agitat. Parlamentarii discută moțiunea de peste douăore. Ministrul de Finanțe, Sebastian Vlădescu, simte nevoia uneiguri de aer proaspăt. Se ridică, iese pe hol și își aprinde oțigară. Trage cu nesaț și se apropie cu pași liniștiți de fereastramare a holului. Privește atent, apoi împinge încet perdeaua, cudosul palmei, ca pe o muscă albă. Caută prin fumul țigării cătreParcul Izvor, dincolo de curtea Parlamentului, către grupulprotestatarilor, care trag Guvernul Boc în țeapă, într-un nouspectacol cu păpuși. „Nu mi se par mulți”, ne comunică ministrul,mai mult amuzat decât îngrijorat de „ororile” executate în stradă.”Cam puțini”. Apoi se întoarce scurt, pe tocuri, și pornește cătresală.

Parlament sub asediu

Pe la ora 10.00, Parlamentul arăta ca un obiectiv aflat subasediu. Nu un asediu al sindicaliștilor, așa cum ar fi vrut lideriimarilor centrale, ci al jandarmilor, poliției și SPP. Curțile CaseiPoporului nu mai încăpeau de mașini ale Jandarmeriei și alepolițiștilor. Holurile Parlamentului erau înțesate de jandarmi încombinezoane, în consemn, gata să intervină pentru a respingeposibile atacuri declanșate de cele câteva mii de pensionari șibugetari, aflați pe trotuar. 50 dintre aceștia au forțat una dintreporțile închise ale Palatului; la 200 de metri, alte asemeneaporți, larg deschise. Nimeni nu avea însă de gând să le ia cuasalt. În umbra firavă a gardului, pe trei laturi ale CaseiPoporului, 3-4000 de oameni se regrupau în încercarea de a completaun lanț uman. Scandau împotriva guvernului și a președintelui.Protestatarii, veniți din toate colțurile țării încă de la primeleore, le cereau parlamentarilor să voteze moțiunea, să votezeîmpotriva tăierii pensiilor și salariilor. „Jos guvernulcriminal!”, „Jos Băsescu”, „Jos Boc!”, strigau sindicaliști din totsufletul.

„Da’ p’ăia care se uită la filme porno, nu-i dațiafară?!”

50 de metri mai departe de epicentrul acestui tablou agitat,canicula ucisese orice boare de vânt. În Parcul Izvor, pe aleilecăruia tocmai trecuse alaiul parlamentar al PSD, către porțileCasei Poporului, bucureșteanul circula toropit de căldură. Ponta,Năstase, Corlățean și compania se regrupaseră la stația de MetrouIzvor, pe la ora 9.00 și, după o scurtă rememorare a nopții agitatedin Cameră, unde Opoziția se înfruntase cu Puterea la propriu și lafigurat, pe tema alegerii noilor judecători ai CurțiiConstituționale, social-democrații, cam la 30 de oameni, porniserăprin parc către Parlament. Pe parcurs s-au oprit de câteva ori sprea asculta doleanțele sindicaliștilor și pentru a le promite că vorface tot ce le stă în putință, ca să treacă moțiunea. „Vom vota cutoții, cu bilele la vedere, pentru ca lumea să fie convinsă căluptăm împotriva unui guvern care nu mai are niciun strop decredibilitate”, a spus Ponta.

Protestatarii au blocat Izvorul

În timp ce, în sală, ședința plenului reunit a început cu ojumătate de oră întârziere, în stradă, sindicaliștii și pensionariiîși întețesc protestul. Scandează împotriva conducerii, dau focunei fotografii a „dictatorului Băsescu”, pe care un cetățean îșiscrisese necazul, cântă împreună cu Moromeții „România,trezește-te!”, iar în cele din urmă, după ce blochează stradaIzvor, protestul lor topit de căldură își dă obștescul sfârșit. Nuînainte de a se încerca resuscitarea sa printr-un sinistru momentartistic.

„Ku Klux Klanul roșu” a tras guvernul înțepe

Un grup de 40 de protestatari echipați cu mantii și coifuriroșii au ridicat o butaforie de țepe negre la poarta Parlamentului,dinspre parcul Izvor. „Ku Klux Klanul roșu” a tras în aceste țepemanechine întruchipându-i pe miniștrii Cabinetului Boc. Pe fiecaremanechin stă scris numele câte unui demnitar, începând cu premierulși continuând cu cele ale miniștrilor Elena Udrea, Adriean Videanu,Vasile Blaga, Radu Berceanu, Sebastian Vlădescu și Daniel Funeriu,dar și cele ale președintelui Camerei Deputaților, RobertaAnastase, și al lui Traian Băsescu. Protestatarii, care s-aurecomandat ca venind din Prahova, au scandat apoi „Locul luiBăsescu, lângă Ceaușescu”.

Marea campioană a ţării, la petrecerile cu alcool şi relaţii intime la Jocurile Olimpice! Moment...
De ce a rupt-o Pepe cu Antena 1, de fapt: 'Mi s-a propus să ❗️'
FOTO. Andreea Raicu, sumă exorbitantă pentru a poza în Playboy! Cum arată vedeta acum în...
Cum arată Raluca Bădulescu după ce a slăbit 70 de kilograme. Dieta care o ajută...
Anunț cutremurător! Medicul Valeriu Gheorghiță, adevărul despre efectele adverse ale dozei a treia de vaccin:
Cristina, fosta soție a lui Bănel Nicoliță, dezvăluiri despre fuga fostului fotbalist în SUA. Ce...
Ce trebuie să faci dacă scapi telefonul în apă. Urmează neapărat acești pași și îl...
Record la vaccinare: Peste 93.000 de români s-au vaccinat cu prima doză în ultimele 24...
Care a fost cea mai furată mașină în 2020? Este incredibil că nu e un...
BANCUL ZILEI – Două blonde fac nudism. La un moment dat apare un taur…
Judecătorii au lăsat în libertate un bărbat care a încercat să sărute forțat femeie. „Un...
ȘOCANT! Plin de datorii, Bănel Nicoliță a fugit din țară, de teama cămătarilor
Un medic AVERTIZEAZĂ: acestea sunt cele mai PERICULOASE poziții AMOROASE. „Oamenii nu sunt făcuți să...
Secretul ULUITOR al cartofilor prăjiți! Trebuie să faci UN SINGUR LUCRU înainte să-i pui în...
Tranzacție uriașă între România și SUA. S-au cumpărat gazele din Marea Neagră
Cristinel DRAGOMIR s-a SUSPENDAT din funcția pe care o deține în Primăria Constanța
Secretul din spatele succesului „Așii Amanetului”. Ce avere avea „Bătrânul” înainte să moară
Este sărbătoare mare azi în calendarul ortodox. Ce NU ai voie să faci de Sf....
Se rupe Uniunea Europeană?! Profeţie cruntă la nivel înalt: UE îşi joacă ultima carte
NOUL VIURSU pune pe jar sistemul medical! Pacienții ajung în stare critică la spital. E...
Ţara din Europa care caută cu disperare angajaţi şi nu găseşte. Salariile sunt uriaşe
Cum se intră în magazinele Lidl, din 25 octombrie. Ce trebuie să ştie clienţii