ZECI DE MII de pelerini s-au înscris pentru a participa la slujba oficiată de Papa Francisc la Blaj

Redactor:
Ioana Sfârlea
ZECI DE MII de pelerini s-au înscris pentru a participa la slujba oficiată de Papa Francisc la Blaj
Peste 33.000 de persoane s-au înscris deja pentru a asista la slujba susținută de Papa Francisc, în 2 iunie, pe Câmpia Libertății de la Blaj, potrivit reprezentanților Arhiepiscopiei Majoră Greco-Catolică de la Blaj. În total, pot participa la ceremonie 42.000 de credincioși.

Părintele vicar general Cristian Barta, de la Arhiepiscopiei Majoră Greco-Catolică de la Blaj, a anunțat, marți, într-o întâlnire cu presa, că peste 33.000 de persoane s-au înscris deja pentru a participa la slujba care va avea loc pe Câmpia Libertății. Intrarea va fi gratuită, pe bază de bilete nominale, iar în total, la slujbă vor putea asista până la 42.000 de pelerini.

„Numărul celor care vor putea intra pe Câmpia Libertății, ținând seama și de aspectele legate de securitate este de aproximativ 40.000 – 42.000 de persoane. O bună parte dintre aceste persoane vor avea posibilitatea să stea pe scaunele pe care le vom pune la dispoziție. Noi ne pregătim astfel încât fiecare pelerin să se bucure de confortul uman și spiritual de care are nevoie pentru a trăi așa cum se cuvine această sărbătoare. Intrarea pe Câmpia Libertății se va face în baza unor bilete nominale, gratuite, care vor fi distribuite atât prin intermediul structurilor noastre bisericești, dar și prin intermediul municipalității din Blaj. Deja avem înscrise peste 33.000 de persoane, există un interes foarte mare în privința participării, tocmai de aceea ne-am organizat astfel încât să punem la dispoziția pelerinilor și informațiile necesare pentru a putea ajunge pe Câmpia Libertății într-o manieră cât mai ușoară”, a declarat părintele vicar general Cristian Barta.

Potrivit acestuia, accesul în Blaj este deja gândit, cea mai mare distanță de la cea mai îndepărtată parcare din Blaj, la Câmpia Libertății, putând fi parcursă în maximum 25 de minute, pe jos. Multe persoane vor putea intra, însă, și cu autoturismul, deoarece se va putea parca și pe multe dintre străzile din Blaj.

De asemenea, sunt prevăzute mijloace de transport care vor prelua și vor conduce pelerinii pe Câmpia Libertății. Vor fi foarte multe puncte de prim-ajutor, spitale mobile, astfel încât, dacă cineva va avea nevoie de ajutorul specializat al medicilor, să-l poată primi imediat.

În total, se estimează că la Blaj vor ajunge aproximativ 150.000 de pelerini, din toată țara și din străinătate – SUA, Canada, Italia, Franța, Germania, Austria. Pentru cei care nu vor avea locuri pe Câmpia Libertății din Blaj vor fi instalate ecrane uriașe, pe care vor putea urmări ceremonia.

„Pentru toți acei pelerini care nu vor putea să aibă acces pe Câmpia Libertății, noi, în colaborare cu autoritățile locale am gândit locuri în care vom amplasa ecrane uriașe, lumea va putea să urmărească în direct Sfânta Liturghie și Beatificarea de pe Câmpia Libertății. În acele locuri vor fi și preoți disponibili pentru a susține spiritual credincioșii prezenți. Estimarea participării este foarte mare, tocmai de aceea am gândit și locații unde aceste persoane vor fi bine primite, vor fi însoțite, vor fi informate și ne dorim ca niciun pelerin prezent în Blaj să nu plece fără să-l vadă pe Sfântul Părinte Papa Francisc”, a mai spus părintele vicar general Cristian Barta.

Biserica Catolică din România a anunțat, luni, că Papa Francisc se va afla în vizita din România, în perioada 31 mai – 2 iunie 2019.

Foto: Hepta

Inchide