Matei Ioan
23.04.2012
Știri

Ziariștii Gândul vă urează un Crăciun liniștit! Citiți AICI trei comentarii speciale: Lelia Munteanu, Marian Sultănoiu și Adrian Cercelescu

Ziariștii Gândul vă urează un Crăciun liniștit! Citiți AICI trei comentarii speciale: Lelia Munteanu, Marian Sultănoiu și Adrian Cercelescu

Poem de Crăciun

Casa copilăriei mele, din Crângașiul pitoresc și sărăcăcios alanilor 50, era prea scundă pentru a cuprinde un brad falnic. Nicimăcar unul mai acătării n-ar fi avut loc în camerele strâmte, ca sănu mai vorbim că pe-atunci „se purta”, la indicații superioare,pinul. Așa că, prindeam în ținte de șiță, pe pereți, crengi de totfelul, peste care aruncam zeci de metri de beteală, fulgi de vatămedicinală, câteva globuri roșii și o mulțime de „bomboane de pom”,învelite în poleială multicoloră.

Citește aici articolul integral al luiMarian Sultănoiu

Peștele Zburător din Tora Bora(VI)

– Vezi, rabbi, asta vă strică pe voi: una-două, vă victimizați.Nu-i nevoie să te împușc. Doar sunt Al-Hakawati: pot să te scot dinpoveste, pot să-ți mai tai din replici, pot să le modific. Povesteaasta se oprește când vreau eu.

publicitate

Pestele Zburator îl privi cu compătimire:

– Povestea nu se mai oprește când vrei tu. Odată ce i-ai datdrumul în lume, se povestește singură. Tot ce poți face e sănotezi. Povestea asta e ca vârtejurile în apă – te-a înghițit pânăși pe tine. Cu toții suntem povestiți, Al-Hakawati.

Citește aici articolulintegral al LelieiMunteanu

AntiMoș Crăciun

Există materie și antimaterie, spirtoase și beri fără alcool,noroc și belea în ziua nunții, deci, logic, trebuie să existe șiantiMoș Crăciun. Aș spune chiar că, din contră: lucrurile suntneclare în ceea ce-l privește pe Moșul obișnuit. Aș risca să adaugcă, după vârsta la care întrebi „Și dacă noi n-avem coș, o să intreprin calorifer?”, trebuie să fii tâmpit sau guvernul din Ottawa casă mai crezi în existența lui (paranteză explicativă: ieri i-au datcertificat de cetățenie canadiană și i-au făcut inspecția tehnicăperiodică la sanie). Și aș încheia prin a condamna campaniile deincitare la cumpărături lansate în numele acestui personajincert.

Citește aici articolul integral al luiAdrian Cercelescu

Inchide