Ziua Națională – 1 Decembrie | Sute de oameni au asistat la retragerea cu torțe a militarilor, în Iași și Galați – VIDEO

Redactor:
Corespondenti
Ziua Națională – 1 Decembrie | Sute de oameni au asistat la retragerea cu torțe a militarilor, în Iași și Galați – VIDEO
Zeci de militari, cu făclii aprinse în mâini, au travesrat centrul Iașului, sub privirile a sute de localnici, ieșiți să vadă ceremonialul retragerii cu torțe. O acțiune similară a marcat finalul ceremoniilor dedicate Zilei Naționale și în Galați.

Evenimentele dedicate Zilei Naționale s-au încheiat duminică seară la Iași cu retragerea cu torțe. Zeci de militari ai MApN și MAI, cu făclii aprinse, au traversat centrul Iașului, alături de fanfara Garnizoanei Iași.

Pentru ieșeni este deja o tradiție acest moment, iar anul acesta și vremea bună parcă i-a motivat să iasă din casă în număr mai mare ca oricând. Pe tot traseul parcurs de militari, ieșenii au cântat alături de cei în uniformă, i-au fotografiat, i-au filmat și i-au aplaudat.

Retragerea cu torțe a avut loc pe traseul Muzeul Unirii-Palatul Culturii, iar în fața clădirii simbol a Iașului, pe care a fost arborat un drapel imens, militarii au intonat imnul de stat.

„Retragerea cu torțe reprezintă o activitate solemnă prin care se manifestă întoarcerea victorioasă a militarilor de pe front. În seara aceasta (duminică seara-n.r.), cu ocazia Zilei Naționale, militarii ieșeni, ai Brigăzii 15 Mecanizate, împreună cu colegi din MAI, am organizat de la Muzeul Unirii spre Palatul Culturii o retragere cu torțe reușită, care a avut mult succes. Tot pietonalul a fost plin de ieșeni care au aplaudat și au cântat împreună cântecele muzicii militare”, a declarat col. Ion Sandu, împuternicit la comanda Brigăzii 15 Mecanizată „Podu Înalt”.

O acțiune similară a avut loc și în orașul Galați. Militarii au traversat cu torțe aprinse în mâini centrul orașului. Sute de aoameni au asisstat la ceremonialul devenit tradițional de Ziua Națională.

 

Inchide