SALVEAZĂ VIAȚA #COLECTIV. Românii din diaspora cer ca răniții din Colectiv să fie tratați în străinătate. „Medicii români au nevoie de ajutor”

Redactor:
Mihai Schiau
SALVEAZĂ VIAȚA #COLECTIV. Românii din diaspora cer ca răniții din Colectiv să fie tratați în străinătate. „Medicii români au nevoie de ajutor”
Stimată doamnă comisar, Vă scriem pentru a vă solicita, în mod direct, implicarea și sprijinul pentru victimele care au supraviețuit tragediei de la Colectiv. Drama celor care și-au pierdut viața și a celor care încă luptă pentru ea a zguduit Europa. Sunt peste o sută de oameni spitalizați la București, în condițiile în care îngrijirea unui singur pacient necesită resurse umane și financiare foarte mari.

Românii din diaspora îi cer ca răniții din incendiul din Club Colectiv să fie transferați la spitale din străinătate și fac apel la comisarul român Corina Crețu se implice și să ceară ajutorul în acest sens.

Membri ai comunităților de români din Belgia, Franța, Spania, Italia, Germania, Irlansa, Marea Britanie și Olanda precum și mai multe organizații neguvernamentale din România au semnat o scrisoare deschisă în acest sens. „Cazurile medicale cu arsuri pe o suprafață mare a corpului sunt printre cele mai complexe. Specialiști în acest domeniu, foarte puțini. Este clar, în acest moment, că medicii români au nevoie de ajutor și că trebuie intervenit urgent pentru a salva viețile acestor oameni”, își justifică ei demersul.

Iată mai jos textul integral al scrisorii

„Stimată doamnă comisar,

Vă scriem pentru a vă solicita, în mod direct, implicarea și sprijinul pentru victimele care au supraviețuit tragediei de la Colectiv. Drama celor care și-au pierdut viața și a celor care încă luptă pentru ea a zguduit  Europa. Sunt peste o sută de oameni spitalizați la București, în condițiile în care îngrijirea unui singur pacient necesită resurse umane și financiare foarte mari.

Sunt 34 de tineri internați în stare critică și gravă, la Spitalul Universitar, Spitalul de Chirurgie Plastică Reparatorie și Arsuri, Spitalul Militar și Spitalul Agrippa Ionescu. Alți 30 sunt intubați la Spitalul Bagdasar, Spitalul Grigore Alexandrescu, Spitalul Sf. Ioan, Spitalul Elias, Spitalul Sf. Pantelimon și Spitalul Floreasca, iar 70 se află în stare stabilă la clinicile Bagdasar, Sf. Ioan, Elias, Spitalul Militar, Spitalul Sf. Pantelimon, Spitalul Floreasca, Spitalul Universitar, Spitalul Gerota, Spitalul Agrippa Ionescu și Spitalul de Chirurgie Plastică Reparatorie și Arsuri. 

Cazurile medicale cu arsuri pe o suprafață mare a corpului sunt printre cele mai complexe. Specialiști în acest domeniu, foarte puțini. Este clar, în acest moment, că medicii români au nevoie de ajutor și că trebuie intervenit urgent pentru a salva viețile acestor oameni.

România este stat-membru al Uniunii Europene. Vă rugăm să purtați mesajul nostru mai departe și să faceți un apel către statele-membre, pentru ca, pe baza formularului european E 112 sau prin cel mai rapid sistem cu putință, o parte dintre acești pacienți să fie transferați pentru îngrijii medicale în străinatate. Se pot stabili parteneriate directe între spitale, suntem cetățeni europeni. Suntem convinși că în momente precum acesta,  solidaritatea celorlalte state din Uniunea Europeană nu va ezita să se manifeste, dacă mesajul nostru și al dumneavoastră va ajunge la ele. Nu avem timp de pierdut, viața este o prioritate absolută și trebuie acționat fără întârziere.

Vă mulțumim !

Semnează :

Români din instituțiile europene
Membri ai comunității românești din Belgia
Membri ai comunității românești din Franța
Membri ai comunității românești din Spania
Membri ai comunității românești din Italia
Membri ai comunității românești din Germania
Membri ai comunității românești din Irlanda
Membri ai comunității românești din Marea Britanie
Membri ai comunității românești din Olanda

Organizații non-guvernamentale din România :

Expert Forum
Centrul Român de Politici Europene
Freedom House
Asociatia Română pentru Cultură, Educație si Normalitate (ARCEN)
Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI)
Centrul pentru Resurse Civice (CRC)
Centrul de Resurse pentru Participare Publică (CERE)
Asociația pentru Apărarea Drepturilor Omului în România – Comitetul Helsinki (APADOR CH)”

Inchide