VIDEO | Doi tineri au murit după ce au căzut cu mașina într-un canal de fugă, în Bacău

Publicat: 06/07/2022, 12:04

Sfârșit tragic pentru doi tineri, de 15 și 22 de ani. Cei doi au fost găsiți morți într-o mașină scufundată într-un canal de fugă din comuna Sascut, județul Bacău.

Miercuri dimineață, în jurul orei 08:00, salvatorii băcăuani au fost solicitați de un cetățean să intervină în zona canalului de fugă din satul Berești, comuna Sascut ( zona baraj).

„Printr-un apel primit pe Numărul Unic pentru Apeluri de Urgență, s-a anunțat faptul că o mașină a căzut în apă. La fața locului s-a deplasat de urgență două autospeciale de primă intervenție și comandă, o autospecială de stingere cu apă și spumă, descarcerarea, o ambulanță SMURD, o autospecială de scafandri, încadrate cu 15 pompieri militari. În urma recunoașterii efectuate cu barca, au fost identificate două victime. Au fost solicitate în sprijin și forțe de la ISU Vrancea, ISU Covasna și ISU Galați”, ne-a transmis maior Andrei Grecu – ISUJ Bacău

Tinerii morți erau din județul Vrancea

În mașina înmatriculată în Finlanda au fost găsiți doi tineri din județul Vrancea, care nu au mai putut fi salvați. Polițiștii continuă cercetările pentru a stabili cum s-a produs tragedia.

”La data de 06.07.2022 orele 08.30 lucrătorii din cadrul SPR 5 Răcăciuni au fost sesizați prin SNUAU 112 despre faptul că în canalul de scurgere a râului Siret, la limita județelor Vrancea și Bacău se observă un autoturism scufundat, având cupola la vedere. La fața locului s-au deplasat efective din cadrul SPR 5 Răcăciuni, Poliției Municipiului Adjud (Vrancea), reprezentanții ISU Bacău și Vrancea. S-a stabilit că autoturismul în cauză este înmatriculat în Finlanda. S-au efectuat manevre pentru scoaterea din apă a autovehicolului si verificări pentru identificarea unor eventuale victime”, a declarat inspectorul Măriuca Amariei de IPJ Bacău.

Se pare că mașina ar fi fost furată, iar bărbatul de 22 de ani nu avea permis de conducere.