VIDEO | Marcel Boloș este propunerea PNL pentru Ministerul Digitalizării

Publicat: 27/01/2022, 15:15
Actualizat: 27/01/2022, 15:26

Biroul Politic Național al Partidului Național Liberal a decis, joi, să-l propună pe Marcel Boloș pentru funcția de ministru al Digitalizării.

„În ședința de astăzi (joi – n.red.) a Biroului Politic al PNL a fost validată, cu un singur vor împotrivă, nominalizarea domnului Boloș în funcția de ministru al Digitalizării (…) Are toată susținerea PNL pentru un mandat de succes într-un domeniu și la un minister cu multe provocări în perioada următoare”, a spus președintele PNL, Florin Cîțu.

Portofoliul de la Digitalizare a rămas vacant după ce fostul ministru, Florin Roman, a demisionat pe 15 decembrie 2021, după ce a fost acuzat de plagiat.

Cine este Marcel Boloș

Marcel Boloș are 53 de ani și a fost ministrul Fondurilor Europene în cabinetul Orban, din noiembrie 2019 până în decembrie 2020. Anterior, din 2017 până în 2019, Marcel Boloș fost directorul Agenției de Dezvoltare Regională Nord-Vest.

Înainte să ocupe această funcție, el a fost fost secretar de stat în Ministerul Dezvoltării Regionale și în cel al Transporturilor, conform CV-ului său.

Marcel Boloș a mai fost și secretar de stat în Ministerul Transporturilor, în timpul guvernului tehnocrat condus de Dacian Cioloș, dar și secretar de stat în Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului, în 2012 și 2013.
Otilia Serescu
Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în presă la televiziunea locală Iași TV Live și la săptămânalul 7Est, în anul 2010. Ulterior, citeste mai mult