ALERTĂ METEO: Caniculă și disconfort termic ridicat

Redactor:
Laura Cojocaru
Prima zi a săptămânii va fi tot călduroasă la nivelul întregii țări. În zonele de câmpie și podiș disconfortul termic va fi ridicat. Cerul va fi mai mult senin azi, dar la munte sunt posibile ploi scurte de vară în a doua parte a zilei.

Maximele termice se vor încadra între 29 și 37 de grade Celsius, cu cele mai scăzute valori pe litoral. 33 de grade sunt prognozate la Vaslui și Bacău, 32 la Brașov, 36 de grade la Deva, Târgu-Jiu, Craiova și Galați.

Noaptea care urmează va fi una călduroase cu minime de 25 de grade Celsiu în zonele de câmpie și 16 grade în depresiuni. Cerul va fi variabil, mai mult senin, iar vântul va sufla slab și moderat.

BUCUREȘTI

În Capitală cerul va fi azi senin, iar maxima zilei va atinge 36 de grade Celsius. După prânz disconfortul termic va fi accentuat. Și zilele următoare rămân la fel de călduroase cu maxime de peste 34 de grade Celsius și fărăr precipitații. Nopțile care urmează vor fi senine cu minime de 19-20 de grade Celsius.

LITORAL

Pe litoral vremea va fi frumoasă, cu temperaturi maxime de 29 de grade Celsius. Cerul va fi senin iar vântul va sufla slab și moderat. Noaptea care urmează va fi călduroasă cu minime cuprinse între 19 și 21 de grade Celsius.

 

Inchide