ALERTĂ METEO: Vreme caniculară, cu temperaturi de până la 36 de grade

Redactor:
Laura Cojocaru
Vremea va fi caniculară azi, mai ales în Câmpia Română, unde temperaturile vor urca până la 36 de grade Celsius. Căldura va fi greu de suportat în sud și sud-est unde indicele temperature-umezeală va trece de pragul critic de 80 de unități. Pentru nordul și centrul țării meteorologii anunță ploi scurte de vară și vânt cu intensificări.

La noapte cerul va fi variabil, noros în est, vest, nord și centru și senin în restul țării. Șansele de precipitații sunt reduse, spun meteorologii, iar vântul va sufla slab și moderat. Minimele nocturne se vor încadra între 11 și 22 de grade, cu cele mai ridicate valori în sudul țării.

BUCUREȘTI

În Capitală urmează trei zile cu temperaturi foarte ridicate, de 35 de grade Celsius, iar disconfortul termic va fi accentuat. Cerul va fi mai mult senin iar vântul va sufla slab. Nopțile vor fi calde, cu minime de 18 – 20 de grade Celsius.

LITORAL

Pe litoral vremea va fi călduroasă, cu maxime de până la 29 de grade Celsius. Cerul va fi senin iar vântul va sufla slab. La noapte cerul se menține senin iar minimele vor fi cuprinse între 18 și 20 de grade Celsius.

PROGNOZĂ PENTRU URMĂTOARELE 3 ZILE

Canicula se va menține și în următoarele zile, mai ales în sudul țării, unde disconfortul termic va fi accentuat. Mâine sunt prognozate ploi torențiale și chiar căderi de grindină în zonele montane și cele deluroase, iar vineri, în a doua parte a zilei, va ploua în sudul țării și la munte. Maximele termice vor ajunge la 36 de grade Celsius, iar minimele vor fi cuprinse între 12 și 23 de grade Celsius.

 

 

Inchide