• Publicat:
Știri

ALERTĂ METEO: Vremea se răcește de săptămâna viitoare. Temperaturile vor scădea cu 10 grade și va ploua

ALERTĂ METEO: Vremea se răcește de săptămâna viitoare. Temperaturile vor scădea cu 10 grade și va ploua
Săptămâna viitoare, o masă de aer polar va cuprinde teritoriul României, mai ales în jumătatea de nord a țării, acolo unde temperaturile vor scădea și cu 10 grade, de la o zi la alta. Și în București, vor fi maximum 10 grade și va ploua.

„Pentru ziua de marți se anunță o răcire, începând cu partea de nord, nord-est și nord-vest a țării, dar totuși valorile termice se vor situa în continuare peste cele caracteristice perioadei, cu maxime între 16 și 23 de grade Celsius”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Raul Ilea, meteorolog de serviciu în carul ANM.

Potrivit acestuia, răcirea vremii se va accentua de marți.

„În schimb, miercuri, răcirea vremii se va resimți în majoritatea regiunilor și va fi chiar semnificativă în vest, nord, și nord-est, cu maxime de 8- 10 grade în nordul Moldovei, dar cu 20 -22 de grade în Oltenia. Coboară o masă de aer rece din nordul continetului, cu caracteristici polare. Dar răcirea pentru această perioadă este ceva normal”, precizează meteorologul.

Potrivit sursei citate, în București, marți, vremea va fi în general frumoasă, cu maxime de 17 – 18, iar miercuri nu vor fi mai mult de 10 grade, cu intensificări temporare ale vântului și va ploua.

Inchide