Prognoza Accuweather pentru decembrie 2022 în România. Meteorologii anunță o lună cum nu prea a mai fost în București

Prognoza Accuweather pentru decembrie 2022 în România. Meteorologii anunță o lună cum nu prea a mai fost în București
Sursa foto: Accuweather
Publicat: 24/11/2022, 10:16
Actualizat: 24/11/2022, 11:23

Meteorologii Accuwather au actualizat prognoza pentru luna decembrie. Soarele și temperaturile pozitive predomină, în timp ce de ninsoare nu vorbim decât pe data de 31 decembrie, în ultima zi a anului.

În luna decembrie, maximele vor fi pozitive. Vedem temperaturi de 7 și 8 grade Celsius și doar rareori temperaturile maxime ale zilei vor coborî până la 1 grad Celsius.

Meteorologii anunță o lună cum nu prea a mai fost în București

În cea mai mare parte a lunii, respectiv între 6 și 21 decembrie, termometrele vor indica între 6 și 8 grade Celsius. Abia în ultima săptămână din decembrie valorile coboară la 1-2 grade Celsius, minimele perioadei fiind de -7 grade Celsius. Chiar și așa, meteorologii anunță soare și abia pe 31 decembrie putem spera să vedem primii fulgi de nea.

Prognoza Accuweather pentru decembrie 2022 în România. Meteorologii anunță o lună cum nu prea a mai fost, în București / Sursa foto: Accuweather
Prognoza Accuweather pentru decembrie 2022 în România. Meteorologii anunță o lună cum nu prea a mai fost, în București / Sursa foto: Accuweather

Cum va fi vremea la final de noiembrie, în Muntenia

Până în 25 noiembrie valorile termice se vor menține peste mediile multianuale specifice perioadei, cu maxime la nivelul regiunii în general între 10 și 15 grade și minime ce vor oscila între 3 și 6 grade.

Ulterior tendința temperaturii va fi de scădere, astfel în ultimele zile al lunii noiembrie, media maximelor va fi de 7 – 8 grade, iar la început de decembrie de 4 – 5 grade. Temperaturile minime estimate pentru această perioadă se vor menține ușor pozitive, la o medie regională de 0 – 2 grade.

Până în 28 noiembrie probabilitatea de a avea intervale cu precipitații se va menține ridicată. Precipitații vor fi posibile și la începutul lunii decembrie, probabilitatea de apariție a acestora fiind în ușoară creștere.

Vă recomandăm să citiți și: 

Prognoza Accuweather anunță o iarnă cum nu prea a mai fost în România. Cum va fi vremea de Crăciun și de Revelion în București

Otilia Serescu
Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în presă la televiziunea locală Iași TV Live și la săptămânalul 7Est, în anul 2010. Ulterior,citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase