PROGNOZA METEO. Cum fi VREMEA de Crăciun și Revelion

Redactor:
Adriana Stanca
PROGNOZA METEO. Cum fi VREMEA de Crăciun și Revelion
PROGNOZA METEO. Cum va fi VREMEA DE CRĂCIUN ȘI REVELION

PROGNOZA METEO. Administrația Națională de Meteorologie a emis un raport privind prognoza meteo pentru intervalul octombrie-decembrie 2013. Estimările sezoniere au fost realizate de Centrul European pentru prognoze pe medie durată de la Reading, Anglia și au un grad de realizare de aproximativ 60%.

LIKE-ul tău ar putea schimba Bucureștiul. Vezi propunerea de nerefuzat

VREMEA. OCTOMBRIE

În prima lună a intervalului analizat, temperaturile medii lunare se vor situa în general în limite apropiate de mediile climatologice în majoritatea zonelor, excepție făcând sudul, sud-estul și vestul țării, unde local vor fi posibile valori peste cele normale.

Astfel, în Banat, Oltenia, Muntenia, Dobrogea, maximele vor ajunge până la 13 grade Celsius, în Crișana și Moldova – până la 12 grade Celsius, iar în Maramureș și Transilvania mercurul din termometre va urca până la 11, respectiv 10 grade Celsius.

Cantitățile lunare de precipitații vor prezenta o tendință de excedent în cea mai mare parte a țării, exceptând regiunile sud-estice și sudice, unde acestea vor fi apropiate de normalul perioadei.

Cel mai mult va ploua în Oltenia unde sunt așteptate averse de până la 75 l/mp. În Banat și Maramureș, precipitațiile vor avea valori de maxim 55 l/mp, în vreme ce în Crișana și Muntenia acestea nu vor depăși 50 l/mp. În Transilvania căderile de apă nu vor depăși 45 l/mp, iar în Dobrogea și Moldova – 35 l/mp.

VREMEA. NOIEMBRIE

Regimul termic va înregistra în general valori apropiate de normele climatologice, cu excepția zonelor sud-estice, unde sunt estimate valori peste cele normale, iar în cele nord-vestice și estice, sub mediile multianuale.

Maximele nu vor depăși 8, respectiv 7 grade Celsius în Dobrogea, Banat și Muntenia, iar în Crișana, Oltenia și Moldova se vor înregistra valori maxime de 6 grade Celsius. Mercurul din termometre va urca doar până la 5 grade Celsius în Maramureș și Transilvania.

Pe de altă parte, temperatura ar putea să coboare până la 0 grade Celsius în Transilvania și Moldova.

În octombrie, precipitațiile lunare se vor situa peste mediile climatologice în estul, sud-estul și centrul țării, iar în restul teritoriului acestea vor fi în general normale.

Va ploua mai mult în Oltenia (85 l/mp), Maramureș (75 l/mp), Banat (65 l/mp) și Muntenia (60 l/mp). În Crișana și Transilvania, precipitațiile nu vor depăși 50 l/mp, iar în Dobrogea și Moldova maximul va fi de 45 l/mp.

VREMEA. DECEMBRIE

PROGNOZA METEO DE CRĂCIUN ȘI REVELION. În ultima lună din an, regimul termic va fi normal în cea mai mare parte a României, iar în regiunile nordice și centrale sunt posibile medii ale temperaturilor mai scăzute decât normele climatologice.

Temperaturiile medii în decembrie vor fi cuprinse între -1 și 2 grade Celsius în Banat, -2 și 1 grad Celsius în Crișana, -1 și 0 grade Celsius în Maramureș, -5 și -1 grad Celsius în Transilvania și -1 și 1 grad în Oltenia. Valorile termice vor fi cuprinse între -3 și 2 grade Celsius în Muntenia, 0 și 4 grade Celsius în Dobrogea și -5 și 1 grad în Moldova.

CUM VA FI VREMEA DE CRĂCIUN ȘI REVELION. Cantitățile lunare de precipitații se vor situa în limite normale, iar local în centrul, vestul și sud-estul țării vor fi posibile valori peste media climatologică.

Precipitații mai abundente se vor înregistra în Maramureș – 85 l/mp, Oltenia – 80 l/mp, Banat – 65 l/mp și Crișana – 60 l/mp. În Muntenia valorile vor fi cuprinse între 25-55 l/mp, în Transilvania – 20-50 l/mp, în Dobrogea – 25-45 l/mp, iar în Moldova – 20-40 l/mp.

MEGA-LOVITURĂ pentru Universitatea Craiova. Fotbalistul care a rupt plasele în Italia, Elveţia şi Portugalia semnează...
Vine marele CUTREMUR în România! S-a anunțat data exactă: 'O zi nefastă pentru toți'
FOTO. Lora, apariție fierbinte pe plajă! Cum s-a pozat vedeta și ce le-a arătat fanilor
Cât de frumoasă este fiica cea mică a lui Mihai Petre. Ariana e superbă și...
Noi detalii despre Mario Mutu! Dezvăluirile Alexandrei Dinu despre fiul pe care îl are cu...
Elevii, în mare pericol din cauza lămpilor UV folosite în şcoli! De ce trebuie interzise...
Vaccinare anti-Covid-19 în România: Liber la programări pentru imunizare cu serul Pfizer. Persoanele care se...
BANCUL ZILEI – Răpit si violat cu sălbăticie de 10 prostituate
Elon Musk vrea să implanteze microcipuri în creierele oamenilor. Tot ce trebuie să știi despre...
Vine marele CUTREMUR în România! S-a anunțat data exactă: 'O zi nefastă pentru toți'
Un român a plantat o sămânță într-o damigeană, în anul 1960. Ce s-a întâmplat cu...
Ce declanşează la FEMEI dorinţa de a FACE sex? Răspunsul cercetătorilor este neaşteptat.Toţi bărbaţii ar...
Românii care au cont și card la aceste bănci sunt în pericol să rămână fără...
Cine e Liliya Turkeieva de la Românii au talent. E unică în lume, talentul ei...
A divorțat după 7 ani, fără pasiune, de căsătorie. Apoi a făcut un experiment inedit:...
BREAKING NEWS: România este în DOLIU! A fost găsit mort în apartamentul său
O femeie nu a mâncat zahăr 30 de ani. De atunci pare că nu a...
Concedieri MASIVE. Tarom se pregăteşte să dea afară jumătate dintre angajaţi. 700 de oameni sunt...
SURPRIZĂ de proporţii: De unde vin produsele de la Lidl? ADEVĂRUL de la raft care...
Veste ȘOC despre Sebi, copilul de 7 ani dispărut de ȘASE SĂPTĂMÂNI. Ce s-a întâmplat,...
Inchide