Bucureștenii îl pot comanda acasă. Câți lei costă COZONACUL lui chef Cătălin Scărlătescu

Publicat: 17 12. 2023, 11:19
Actualizat: 17 12. 2023, 11:43
Câți lei costă cozonacul lui chef Cătălin Scărlătescu

Bugetul pentru cumpărăturile pentru sărbători este una dintre cele mai problematice cheltuieli anul acesta, pentru că mai toate produsele s-au scumpit. Cum de pe masa de Crăciun nu poate lipsi cozonacul, românii bagă adânc mâna în buzunar pentru a-și cumpăra acest preparat.

Cei care vor să își dea pe spate invitații la masa de Crăciun pot să opteze pentru cumpărarea unui cozonac preparat după rețele celebrului chef Cătălin Scărlatescu.

Acesta are 900 de grame și conține: faină albă de grâu, zahăr, cacao, nucă, ciocolată neagră belgiană 55%, rahat, unt belgian 80% grăsime, lapte și oua.

Conform etichetei, nu are coloranți și nici conservanți.

Comenzile se plasează cu minim 24 de ore în avans, conform informațiilor prezente pe site-ul chefsuperfood.ro, care vinde acest produs.

Câți lei costă cozonacul lui chef Cătălin Scărlătescu

„Pregătit după rețeta lui Chef Scărlătescu, cozonacul păstrează rețeta originală și gustul autentic românesc. Preparat numai cu ingrediente naturale premium și cu calități nutritive ridicate care dau savoare, cozonacul te va uimi cu abundența de nucă, ciocolată belgiană și rahat. Acesta este desertul perfect pentru masa de Sărbători”, conform descrierii.

Cei care vor să achiziționeze acest cozonac trebuie să plătească 99 de lei.

Câți lei costă cozonacul lui chef Cătălin Scărlătescu

Rețeta lui Cătălin Scărlătescu pentru cozonac

Pentru a pregăti un cozonac delicios după rețeta celebrului chef aveți nevoie de:

  • 1 kg făină
  • 450 ml lapte
  • 200 g rahat
  • 500 g nucă
  • 250 g zahăr
  • 300 g unt
  • 150 g ciocolată
  • 5 ouă proaspete
  • 60 g drojdie

Într-un bol înalt, amestecați drojdia cu 100 ml laptele. Puneți și 3 linguri de făină, o linguriță de zahăr și amestecați până toate ingredientele se omogenizează. Acum aluatul este tocmai bun de lăsat la dospit, în jur de o oră, în funcție temperatura camerei unde stă vasul. Cu cât este mai cald în încăpere, cu atât timpul de dospit va fi mai mic.

Citește AICI modul de preparare al cozonacului lui Scărlătescu…