„Sceptrul regelui”, cea mai SCUMPĂ îngheţată din Italia. Cât costă și ce conține acest produs de lux, care se prepară numai la comandă

Publicat: 21 06. 2025, 13:32
Actualizat: 21 06. 2025, 13:32

În Italia există cea mai scumpă îngheţată, care se prepară numai la comandă şi se servește într-o cameră privată a cofetăriei. Acest produs de lux se numește „Sceptrul regelui” şi este un cornet vândut de gelateria „Mokambo” din Ruvo di Puglia, în zona Bari.

Se savurează cu ușile închise, pentru că nu este doar un aliment, ci o adevărată experiență gustativă, un produs de lux care costă 70 de euro.

Celebra îngheţată, cu aromă deosebită, a fost inventată de maestrul cofetar Franco Paparella anul trecut, în luna martie, rețeta fiind simplă, dar riguroasă: lapte Murgiano proaspăt muls, ouă de la găini crescute în aer liber și șofran sargol din Mashhad.

Toate aceste ingrediente sunt infuzate ore în șir în lapte și apoi amestecate bine în mașina de făcut îngheţată istorică Carpigiani din 1972.

Îngheţata este servită într-un cornet lucrat manual și înfrumusețat cu fistic Bronte DOP, frișcă proaspătă, zahăr caramelizat și o foiță de aur comestibilă de 24 de karate, potrivit Corriere della Sera.

Cornetul trebuie rezervat cu cel puțin trei zile înainte, iar degustarea are loc într-o cameră privată a gelateriei, personalul ghidând fiecare pas într-o atmosferă intimă și meditativă.

„Nu vând doar înghețată, creez emoții”, a spus cofetarul Franco Paparella, despre preparatul său.

Însă, experiența poate merge și mai departe. Pentru suma de 187 de euro, puteți solicita și Experiența Supremă, adică – pe lângă degustarea înghețatei – doritorii pot intra în laborator, pot urmări prepararea și chiar îşi pot personaliza propriul cornet sub îndrumarea maestrului cofetar.

Sursa foto – captură: Instagram/mokambogelateria