BILANȚ DEZASTRUOS! 10.000 de persoane ar fi infectate cu coronavirus în Marea Britanie

Publicat: 13 03. 2020, 09:29
Actualizat: 13 03. 2020, 09:42

În Marea Britanie, de exemplu, Guvernul nu știe câți oameni sunt infectați și se fac doar estimări, dar cu marjă de eroare uriașă.

Consilier științific al premierului Boris Johnson, Patrick Vallance a declarat că „ avem probabil între 5.000 și 10.000 de persoane infectate, acum”! O estimare care a produs și mai multă panică în rândul populației, care fusese informată că sunt identificate „doar” 590 de cazuri de coronavirus.

Marea Britanie anunță că încearcă să întârzie vârful crizei și vine cu o serie de măsuri de combatere a extinderii epidemiei.

„Aceasta este cea mai gravă criză de sănătate publică a acestei generații”, a declarat premierul Boris Johnson în cadrul unei conferințe de presă susținută în Downing Street 10th. Totuși, Regatul Unit nu va închide școlile și nici nu va interzice adunările publice, dar recomandă oricui are simptome să se izoleze timp de șapte zile la domiciliu.

Numeroși experți în sănătate publică critică  virulent Guvernul Boris Johnson pentru modul în care se raportează la criza de coronavirus, considerând insuficiente măsurile adoptate.

Între timp, Comisia Electorală sfătuiește Executivul să amâne alegerile locale din luna mai, dar și pe cele pentru Primăria Londrei.