A 8-a tranșă de vaccin Pfizer/BioNTech întârzie din cauza viscolului. Cursa cu doze a fost anulată și a rămas la sol, pe aeroportul din Leipzig

Publicat: 08 02. 2021, 08:08
A 8-a tranșă de vaccin Pfizer/BioNTech întârzie din cauza viscolului. Cursa cu doze a fost anulată și a rămas la sol, pe aeroportul din Leipzig

Cursa cargo cu care ar fi trebuit să ajungă aproape 164.000 de doze de vaccin Pfizer/BioNTech a fost anulată din cauza viscolului, iar avionul a rămas la sol, pe aeroportul din Leipzig, Germania. Pentru moment, nu este sigur dacă a 8-a tranșă de ser va ajunge luni în România, așa cum era programat.

Din cauza vremii extreme din Leipzig, avionul nu a putut decola, astfel că a rămas la sol. Dozele care ar fi trebuit să ajungă luni pe aeroporturile din Otopeni, Cluj-Napoca şi Timişoara sunt blocate, astfel, în Germania, potrivit Realitatea Plus. Rămâne de văzut dacă aeronava va putea pleca în cele din urmă.

Potrivit Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV), a 8-a tranşă de vaccin Pfizer/BioNTech, care constă în 163.800 de doze, ar trebui să ajungă luni în România.

Transportul către centrele de stocare este asigurat de firma producătoare, inclusiv pe cale terestră. Vaccinurile sunt transportate în condiţii optime de siguranţă, în containere speciale, cu gheaţă carbonică şi folie etanşă”, a anunţat, duminică, CNCAV.

A 9-a tranșă de vaccin Pfizer/BioNTech ar urma să fie adusă în România pe 15 februarie

Procesul de vaccinare este programat să continue atât în centrele din Bucureşti, cât şi în cele din ţară, dozele fiind distribuite, astfel: 53.820 doze la Centrul Naţional de Stocare Bucureşti, 19.890 doze la Braşov, 23.400 la Cluj, 16.380 la Constanţa, 16.380 doze la Craiova, 22.230 la Iaşi şi 11.700 de doze la Centrul Regional de Depozitare Timişoara.

Conform calendarului de livrare, următoarea tranşă de vaccin ar urma să fie adusă în România luni, 15 februarie, iar la acest moment se aşteaptă confirmarea oficială în acest sens din partea firmei producătoare.

Pe măsură ce noile tranşe ajung în România, aplicaţia de programare se actualizează şi permite continuarea procesului de programare pentru categoriile populaţionale aflate în etapa curentă”, a mai transmis CNCAV.