AVERTISMENT. Specialist: Numărul în creștere al tinerilor diagnosticați cu COVID-19 este „un foc mocnit” care îi va afecta pe cei mai vulnerabili dintre noi

Publicat: 25 06. 2020, 20:47
OMS trage un semnal de alarmă. Tinerii asimptomatici sau cu simptome ușoare răspândesc coronavirusul / Sursa foto: Shutterstock

Numărul tot mai mare al persoanelor tinere diagnosticate cu COVID-19 reprezintă în acest moment „un foc mocnit” care va lovi în persoanele aflate în categoriile de risc, spune Erin Bromage, profesor de biologie al Universității Massachusetts.

Ea explică faptul că experții din domeniul sănătății publice nu s-au concentrat și asupra tinerilor la debutul pandemiei de COVID-19, deoarece vârstnicii erau prioritari, dar și acei pacienți care sufereau de alte afecțiuni și care au avut nevoie de spitalizare, după cum informează CNN.

„Vedem acum ce s-a întâmplat cu adevărat, adică persoane cu vârste cuprinse între 18 și 44 de ani afectate în număr mare de această boală. Locurile lor de muncă, legăturile lor sociale le permit să interacționeze mai mult unii cu alții și vedem o creștere uriașă a ratei infectării, în special în state precum Texas, Florida sau Arizona”, a spus specialistul.

Bromage a explicat și că, în timp ce persoanele tinere infectate cu noul tip de coronavirus „nu sunt așa de predispuse la forme severe precum vârstnicii”, acestea vor pune în pericol populația din grupele de risc.

„Este un foc mocnit, dar pe măsură ce apar din ce în ce mai mulți tineri infectați, șansa ca ei să interacționeze cu persoane vulnerabile crește, iar abia atunci va începe infernul. Atunci vom avea foarte multe cazuri”, a adăugat Erin Bromage.

Numărul tinerilor infectați cu COVID-19, în creștere

Oficialii din domeniul sănătății din regiunile sudice ale Statelor Unite au avertizat că din ce în ce mai mulți tineri sunt testați pozitiv cu COVID-19, boala provocată de noul tip de coronavirus.

Astfel de modificări în ceea ce privește ponderea persoanelor tinere în rândul populației infectate au fost înregistrate în state precum Florida, Carolina de Sud, Georgia sau Texas, acestea fiind și primele state care au ridicat restricțiile impuse pentru controlarea răspândirii bolii.

În timp ce unii oficiali susțin că această creștere este un rezultat al numărului mai mare de teste realizate, alții susțin că noile cazuri sunt un efect al faptului că mulți americani nu respectă regulile de distanțare socială.