Bisericile din Sicilia se transformă în centre de vaccinare. Preot: „Să fii creștin înseamnă întâi de toate să fii un cetățean bun și cinstit”

Publicat: 04 04. 2021, 10:47
Actualizat: 04 04. 2021, 12:06
Biserici din Sicilia, transformate în centre de vaccinare. Sursa foto: Profimedia

Bisericile din Sicilia au decis să dea o mână de ajutor autorităților în ceea ce privește desfășurarea campaniei de vaccinare pe insulă.

Astfel, 300 de biserici vor fi transformate în centre de vaccinare, după cum informează Aleph News.

Episcopii de pe insulă i-au îndemnat pe preoți să își ofere ajutorul în acest sens.

Centrele de vaccinare din parohii vor funcționa între orele 08:00 și 18:30, iar persoanele înscrise vor fi vaccinate cu serul produs de AstraZeneca.

Oamenii din Sicilia nu se grăbesc să se înscrie pentru vaccinare

Deși reprezentanții bisericii încearcă să încurajeze vaccinarea, mai puțin de 6.000 de persoane cu vârste cuprinse între 69 și 79 de ani s-au înregistrat pentru vaccinare în Sicilia.

Preotul Michelle Viviano spune că, deși la început au existat reticențe, oamenii au început să fie mai deschiși acum în ceea ce privește vaccinarea.

„Au existat unele ezitări la început, dar apoi vocea s-a răspândit și oamenii au început să-și dorească vaccinul. Aceasta este impresia pe care am avut-o. Eu mi-aș dori ca această inițiativă să se repete, pentru că este o modalitate bună de a ajunge la cât mai multe comunități”, spune Michelle Viviano.

Acesta mai spune că un bun creștin este acela care este „un cetățean bun”, inclusiv prin participarea la campania de vaccinare.

„Să fii creștin înseamnă întâi de toate să fii un cetățean bun și cinstit. Aici se include și cooperarea în campania de imunizare, participarea la ea și organizarea ei”, mai spune preotul.

Preotul Francisc Doboș: „Cine vrea să-mi pună cip, nu mi-l pune printr-un virus, ci printr-o conspirație”

Preotul romano-catolic Francisc Doboș a făcut referire sâmbătă la evenimentele din ultima perioadă, inclusiv la protestele împotriva restricțiilor impuse de autorități pentru limitarea efectelor pandemiei.

El spune că atunci când există instrumente, inclusiv științifice, prin care ne putem feri de pandemie, nu este corect să ne punem bazele doar în credință.

Preotul admite că există un sentiment general de oboseală, dar în același timp, spune că este important să nu lăsăm deoparte niște măsuri de prudență care ne pot ajuta.

Totodată, el îi îndeamnă pe credincioși să se vaccineze, explicând că imunizarea și credința nu sunt opuse.