DÂMBOVIȚA. Număr uluitor de cazuri la un centru pentru persoane cu handicap

Publicat: 09 07. 2020, 20:14
De ce coronavirusul nu a dispărut, deși a venit căldura? Epidemiolog: „Nu e suficient să modifice lucrurile în mod semnificativ”

Focar de infecție la Centrul de Recuperare şi Reabilitare a Persoanelor cu Handicap Ţuicani –Moreni, județul Dâmbovița. Au fost confirmate nu mai puțin de 106 cazuri de COVDI-19.

Direcția pentru Sănătate Publică din Dâmbovița a anunțat că au fost înfectate 106 persoane, dintre care 92 sunt persoane asistate şi 14 cazuri sunt în rândul personalului, scrie Digi24.

Potrivit ultimelor rezultate, s-a confirmat infectarea pentru încă 55 de persoane din acest centru.

Monitorizarea clinică a acestora este efectuată de medicii specilişti ai Secţiei de Boli Infecţioase a SJU Târgovişte, care s-au deplasat la Moreni pentru stabilirea conduitei terapeutice şi a internării în spital, precizează DSP.

A fost intezis accesul vizitatorilor, dar și utilizarea de către salariați a unor spații comune. În plus, angajații trebuie să poarte echipamentul de protecţie standard pe tot timpul activităţii.

Dâmbovița, al doilea județ cu cele mai multe cazuri înregistrate în ultimele 24 de ore

După București, în urma raportului de joi, 9 iulie, în Dâmbovița s-au înregistat cele mai multe cazuri de COVID-19. Au apărut nu mai puțin de 66 de cazuri noi.

„Facem apel la persoanele depistate pozitiv şi care refuză internarea că este imperios necesar să se prezinte la spital pentru o evaluare medicală a stării de sănătate şi pentru instituirea conduitei terapeutice. De asemenea, adresăm rugămintea către persoanele intervievate în cadrul anchetelor epidemiologice să ofere informaţii clare şi complete pentru a putea depista toţi contacţii direcţi. Atragem atenţia că ne confruntăm cu o boală infecţioasă cu transmitere aerogenă, extrem de contagioasă, iar nerespectarea măsurilor de protecţie pune în pericol întreaga comunitate. Există categorii de persoane vulnerabile, cu un risc crescut de îmbolnavire şi de evoluţie spre forme severe de boală ( pacienţii oncologici, persoanele hemodializate, persoanele cu multiple boli asociate şi cu o imunitate scazută)”, avertizează DSP.