Directorul executiv al Pfizer: Avem motive bune să credem în succesul medicamentului anti-COVID

Publicat: 15 05. 2021, 09:13
Actualizat: 15 05. 2021, 09:19
Directorul executiv al Pfizer: Avem motive bune să credem în succesul medicamentului anti-COVID

Albert Bourla, directorul executiv al Pfizer, a declarat că are motive foarte bune să creadă în succesul medicamentului oral experimental pentru tratarea COVID-19 dezvoltat de companie.

Albert Bourla a spus luna trecută că speră că medicamentul oral antiviral COVID-19 va fi disponibil până la sfârşitul anului.

Potrivit acestuia, medicamentul antiviral a arătat o activitate puternică împotriva SARS-CoV-2, virusul care provoacă COVID-19, în studiile de laborator, scrie Reuters.

„În acest moment avem motive foarte bune să credem că poate avea succes”, a spus Bourla la un forum economic din Atena.

Primele rezultate privind eficienţa medicamentului vor fi disponibile după vară.

Șeful de la Pfizer a mai declarat că, în opinia sa, va fi necesară o a treia doză de vaccin la 8-12 luni după rapel. În plus, serul dezvoltat ar fi capabil să acopere toate tulpinile apărute. Bourla este de părere că vaccinul produs de Pfizer/BioNTech oferă o imunitate de cel puțin șase luni, de aceea va fi nevoie de o doză de rapel în fiecare an.

Avertisment OMS: În al doilea an al pandemiei COVID-19 s-ar putea înregistra mai multe decese decât în primul

Șeful Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus, susține că al doilea an al pandemiei COVID-19 ar putea aduce mai multe decese provocate de boală, în contextul în care sunt țări unde sunt înregistrate numere record de infectări cu SARS-CoV-2 și decese, precum India.

Pandemia COVID-19 a început la sfârșitul lui 2019 iar de atunci, la nivel mondial, au murit cel puțin 3,3 milioane de persoane infectate cu această boală. În prezent, multe țări încearcă să organizeze cât mai bine campaniile de vaccinare pentru a pune capăt unui lung șir de restricții și pentru a grăbi procesul de revenire la normalitate.

Însă în anumite țări situația este îngrijorătoare, un exemplu în acest sens fiind India care în ultima vreme a înregistrat numere record de infectări zilnice cu SARS-CoV-2, precum și de decese ale unor persoane bolnave de noul coronavirus.