DSP: Rata de infectare va ajunge probabil miercuri la 6 la mie în București. Școlile ar putea trece în online de vineri

Publicat: 28 09. 2021, 17:19
Sursa foto: Shutterstock

Medicul Angela Chirică, reprezentantul Direcției de Sănătate Publică (DSP), a declarat marți, în timpul audierilor din Comisia de Sănătate din Camera Deputaților, că cel mai probabil, rata de incidență a cazurilor de COVID-19 va ajunge miercuri la 6 la mie în Capitală.

Aceasta a adăugat că autoritățile așteaptă raportarea de vineri pentru a trece unitățile de învățământ în scenariul 2.

Scenariul 2 prevede organizarea de cursuri în sistem online, informează Agerpres.

„Legat de rata aceasta, care probabil va ajunge mâine la 6, conform prevederilor din ordinul comun, aplicăm un scenariu sau altul raportându-ne la rata de vineri. Deci pentru a schimba scenariul după care funcţionează unităţile de învăţământ, adică a trece în scenariul 2, însemnând că antepreşcolarii, preşcolarii vin la şcoală, au prezenţă fizică, cei din învăţământul special vin la şcoală, cei care merg în online sunt doar elevii, aşteptăm rata de incidenţă de vineri şi atunci vom hotărî scenariul în consecinţă”, a declarat reprezentantul DSP.

Oana Nicolescu, director executiv al DSP Bucureşti şi dr. Angelica Chirică au fost audiate la Comisia pentru sănătate a Camerei, la solicitarea reprezentanţilor PSD pe tema ratei de incidenţă şi a organizării Congresului PNL.

Sorin Cîmpeanu: Trebuie făcute toate eforturile ca şcolile să se închidă ultimele şi să se deschidă primele

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a afirmat marţi că este de preferat prezenţa fizică în şcoli şi universităţi şi trebuie făcute toate eforturile ca şcolile să se închidă ultimele şi să se deschidă primele, atât timp cât educaţia digitalizată nu este pusă la punct sub toate aspectele.

„Atâta vreme cât nu avem conectivitate generalizată, disponibilitate echipamente pentru absolut toţi elevii şi studenţii din România, cât nu avem conţinut digital pentru toate disciplinele, cât nu avem toţi profesorii formaţi pentru predarea online, cât nu avem platforme dedicate de evaluare, este de preferat în mod clar prezenţa fizică în şcoli şi universităţi şi trebuie făcute toate eforturile ca şcolile într-adevăr să se închidă ultimele şi să se deschidă primele”, a spus Cîmpeanu la videoconferinţa „Educaţie: învăţătură, digitalizare, sănătate”.