GÂNDUL LIVE. Marina Manea, inspector general adjunct ISMB, despre noua tulpină Covid, descoperită într-o școală bucureșteană: „Masca s-a purtat în interiorul unității de învățământ”

Publicat: 25 01. 2021, 12:42
Actualizat: 25 01. 2021, 14:51

This browser does not support the video element.

Marina Manea, inspector general adjunct ISMB și Daniela Vișoianu, președinte Coaliția pentru educație, au dezbătut, la GÂNDUL LIVE, cazul infectărilor cu noua tulpină britanică COVID, la Școala 28 din Sectorul 2 al Capitalei.

„Situația, cazul generic de la școala 28 este în atenția autorităților. Începând de ieri am luat legătura cu directorul unității de învățământ pentru a-i solicita o raportare a evenimentelor de acolo.

Astăzi doi inspectori școlari au intrat în legătură online cu personalul școlii, pentru a afla mai multe detalii. Avem un tablou de ansamblu, dar vrem să știm din punct de vedere al managementului cum s-au petrecut lucrurile.

Din ce am aflat până acum, masca s-a purtat în interiorul unității de învățământ. Niciunul dintre profesori nu ne-ar fi spus altceva.

Asta evident ține de rezultatul specialiștilor de la DSP. Dar la acest moment se realizează nebulizarea unității de învățământ. Au loc acțiuni pentru dezinfectarea școlii.”, a declarat Marina Manea.

Daniela Vișoianu: „Precauția este cuvântul zilei”

„Eu cred că toată lumea e conștientă că este nevoie de precauție. O decizie nu poate să privească global toată țara. Dar toată lumea e epuizată de pandemie, dar a apărut nerăbdarea tuturor pentru a începe școala, a da drumul la economie.

Copiii sunt obosiți, părinții, învățarea nu s-a făcut cum trebuie. România nu e o țară închisă, putem să controlăm dinamica… Granițele sunt foarte fluide și ce s-a întâmplat la alții a ajuns și la noi. Suntem într-o stare de infectare intracomunitară. Precauția e cuvântul zilei, pentru copii, familii, pentru a ieși cât mai bine din criza medicală, coroborând eforturile de precauție cu vaccinarea.

Nimeni nu poate asigura o garanție. Cei mici au nevoie… Pentru cei mari lucrurile se mai reglează, să spunem. În primul rând, după 12 ani copiii au gândire abstractă, pot să-și urmărească obiectivul de învățare. Pentru cei mici, de grădiniță, părinții nu pot construi o educație online.

Accesul la profesor, la tehnologie, sunt atât de diverse, încât nu se poate asigura o școală online.”, a spus Daniela Vișoianu.