Maraton de vaccinare anti-COVID-19 dedicat tinerilor, desfășurat în acest weekend la Mamaia

Publicat: 11 05. 2021, 16:57
Maratonul este dedicat tuturor tinerilor, inclusiv liceeni și studenți / Sursă FOTO: Shutterstock

Primul maraton din campania de vaccinare anti-COVID-19 dedicat tinerilor se desfășoară în perioada 14-16 mai, la Pavilionul Expozițional din Mamaia, fiind organizat de Universitatea Ovidius din Constanța (UOC) și Direcția de Sănătate Publică (DSP).

Maratonul este organizat în parteneriat de către Facultatea de Medicină a universității menționat, Asociaţia Studenţilor Medicinişti şi Tinerilor Medici Constanţa (ASMTMC), Liga Studenţilor UOC şi Capitala Tineretului, precum și Direcția de Sănătate Publică.

Maratonul este dedicat tinerilor liceeni și studenți, dar nu numai

Este primul maraton dedicat tinerilor care este organizat în cadrul campaniei de vaccinare anti-COVID-19. Doritorii pot merge la Pavilionul Expozițional din Mamaia, nefiind nevoie de programare. Aceștia beneficiază de un flux special de vaccinare, fiind imunizați cu vaccinul Comirnaty, dezvotlat de Pfizer și BioNTech.

Cei care vor să se vaccineze trebuie să aibă la ei carte de identitate, potrivit unui comunicat de presă.

„Acţiunea se adresează studenţilor români şi străini din cadrul Universităţii Ovidius din Constanţa şi celor din celelalte universităţi constănţene, elevilor din licee, cu vârsta mai mare de 16 ani, şi familiilor acestora, dar şi cadrelor didactice din toate unităţile de învăţământ. De asemenea, în cadrul maratonului va avea loc un webinar, creditat EMC (Educaţie Medicală Continuă), ce va oferi informaţii despre vaccinare şi se va desfăşura atât în limba română, cât şi în engleză, fiind adresat cadrelor medicale”, a explicat coordonatorul evenimentului, conf. univ. dr. Irina Dumitru, din cadrul Facultăţii de Medicină a Universităţii Ovidius.

Andreea Bugescu, reprezentant al Asociaţiei Studenţilor Medicinişti şi Tinerilor Medici Constanţa, a explicat faptul că unul dintre avantajele organizării maratonului în weekend este faptul că le oferă posibilitatea părinților celor minori care vor să se vaccineze să îi însoțească.

„Este, de asemenea, un interval potrivit pentru studenţii care, astfel, pot veni să se vaccineze fără să lipsească de la cursuri”, a declarat Andreea Bugescu.

La nivelul județului Constanșa, până în prezent au fost vaccinate anti-COVID-19 peste 150.000 de persoane.