O nouă tranşă de vaccin Pfizer BioNTech va ajunge în România

Publicat: 22 03. 2021, 06:50
Actualizat: 22 03. 2021, 06:51
O noua tranşă de vaccin Pfizer BioNTech va ajunge în România

O nouă tranşă de vaccin produs de Pfizer BioNTech, care constă în 345.150 doze, va ajunge mânie în România.Vaccinurile vor fi livrate pe cale aeriană, pe aeroporturile din Otopeni, Cluj-Napoca şi Timişoara.

Transportul către centrele de stocare este asigurat de firma producătoare, inclusiv pe cale terestră. Vaccinurile sunt transportate în condiţii optime de siguranţă, în containere speciale, cu gheaţă carbonică şi folie etanşă.

Astfel, procesul de vaccinare continuă atât în centrele din Bucureşti, cât şi din ţară, dozele fiind distribuite după cum urmează: Centrul Naţional de Stocare Bucureşti: 98.280 doze; Centrul Regional de Depozitare Braşov: 39.780 doze; Centrul Regional de Depozitare Cluj: 46.800 doze; Centrul Regional de Depozitare Constanţa: 38.610 doze; Centrul Regional de Depozitare Craiova: 36.270 doze; Centrul Regional de Depozitare Iaşi: 46.800 doze; Centrul Regional de Depozitare Timişoara: 38.610 doze.

O nouă tranşă de vaccin Pfizer BioNTech va ajunge în România

În centrele de vaccinare se vor utiliza atât doze recepţionate de România în tranşa curentă, cât şi în tranşele anterioare, pe baza solicitărilor transmise la Centrul Naţional şi centrele regionale de depozitare, prin direcţiile de sănătate publică judeţene şi cea a municipiului Bucureşti.

Începând cu 20 martie, 167 de cabinete noi au devenit operaţionale pentru programarea celor care doresc să se vaccineze cu vaccinul produs de compania Pfizer/BioNTech, în 13 judeţe din ţară şi la nivelul municipiului Bucureşti. Vaccinarea efectivă a persoanelor programate se va realiza începând de marţi, 23 martie a.c.

Fondatorul BioNTech: Noul coronavirus va fi sub control în majoritatea țărilor europene până la sfârșitul verii

Ugur Sahin, fondatorul BioNTech, susține că virusul COVID-19 va fi sub control în majoritatea ţărilor europene până la sfârşitul verii, în ciuda campaniilor lente de vaccinare din unele state, scrie Reuters.

Guvernele Uniunii Europene se confruntă cu critici dure din cauza intârzierilor la livrarea vaccinurilor, care lasă blocul comunitar să rămână cu mult în urmă unor ţări precum Marea Britanie, Statele Unite sau Israel.

Totuși, fondatorul BioNTech, partenerul Pfizer la realizarea unuia dintre primele vaccinuri împotriva coronavirusului aprobate pentru utilizare, este optimist și crede că problemele vor fi doar temporare.

El a mai precizat că este posibil ca 70% dintre germani să fie vaccinați împotriva COVID-19 până la sfârșitul lunii septembrie, moment în care a spus că virusul va pune puține probleme.