O văduvă avertizează: Soțul meu s-a sinucis după ce COVID-19 „i-a schimbat personalitatea”!

Publicat: 07 03. 2021, 09:30
Actualizat: 07 03. 2021, 09:31
O văduvă avertizează: Soțul meu s-a sinucis după ce COVID-19 „i-a schimbat personalitatea”! / Sursă FOTO: NBC

O văduvă în vârstă de 48 de ani susține că sănătatea mentală a soțului ei a fost grav afectată după ce acesta a fost diagnosticat cu noul COVID-19 cu 16 zile înainte să se sinucidă.

O văduvă susține că soțul ei s-a sinucis după ce coronavirusul i-a „deformat creierul” și „i-a schimbat personalitatea”.

Ben Price, în vârstă de 48 de ani, a murit în Morris, Illinois, pe 28 februarie, după ce s-a luptat cu infecția timp de 16 zile. Acesta a fost internat patru zile deoarece probleme la plămânii și s-a întors acasă „un alt bărbat”, a declarat soția sa Jennifer pentru WGN-TV.

Un bărbat de 48 de ani s-ar fi sinucis din cauza COVID-19

Femeia îndurerată este sigură că soțul ei ar mai fi în viață dacă nu ar fi contractat virusul, despre care crede că i-a deteriorat grav sănătatea mentală. Ben, tată a doi copii, ar fi contract noul COVID-19 după ce a mers într-o mașină cu alte persoane.

„Pur și simplu mergea prin casă și repeta lucruri. Și nici măcar tonul vocii sale nu era același. Era un ton foarte diferit. Era foarte speriat. Repeta întruna: «Îmi pare rău, sunt atât de speriat». Se uita pe fereastră și se îngrijora doar de lucruri care nici măcar nu se întâmplau”, a povestit văduva îndurerată.

Mama celor doi a spus că a fost conștientă de efectele coronavirusului, inclusiv „încețoșarea minții” și „depresia”, dar nu avea nicio idee cât de puternice ar putea fi aceste efecte.

„Nu ne-am așteptat niciodată să nu își revină 100%”

„Știam despre încețoșarea minții și depresia și genul acesta de lucruri. Și nu ne-am așteptat niciodată să nu își revină 100% în câteva zile”, a mai declarat aceasta.

Un număr mic de pacienți COVID-19 pare ar fi avut probleme cu sănătatea mentală din cauza infecției SARS-CoV-2, relatează The Lancet. Până în prezent cercetările s-au concentrat pe transmisie și tratament.

„Există doar literatura emergentă despre tipurile de probleme neurologice și cognitive și chiar probleme emoționale și psihiatrice ca parte a unei infecții COVID. Cu alte cuvinte: există o mulțime de motive pentru a nu contracta COVID-19”, a explicat epidemiologul dr. Emily Landon.