OMS, anunț îngrijorător: Avem nevoie de bani pentru a grăbi facilitarea accesului la vaccinurile anticoronavirus!

Publicat: 11 09. 2020, 14:35
Tratamente și soluții pentru COVID-19. Cele mai recente studii despre medicamentele folosite în tratarea infecției cu SARS-CoV-2

Directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a anunțat că organizația are nevoie de 35 de miliarde de dolari pentru programul prin intermediul căruia este facilitat accesul la testele de coronavirus, tratamentele specifice și vaccinuri.

Programul Access to Covid-19 Tools, lansat în aprilie, este realizat în parteneriat cu mai multe organizații, inclusiv Uniunea Europeană, pentru a „cataliza dezvoltarea și accesul echitabil la vaccinuri, diagnostice și terapii”, potrivit directorului general al OMS.

Însă sunt necesare mai multe fonduri pentru desfășurarea programului care este amenințat de înțelegerile bilaterale referitoare la vaccinuri, precum și de naționalism, notează CNN.

„Trebuie să grăbim rapid studiile clinice, capacitatea de producere, licențiere și regulamentele astfel încât aceste produse să ajungă la oameni și salveze vieți”, a mai declarat Tedros Adhanom Ghebreyesus.

De asemenea, și președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat că noi soluții sunt necesare „pentru prevenție, testare și tratamentul COVID-19”.

„Toți știm că avem nevoie rapid de ele. Avem nevoie pentru toți cei cărora le sunt necesare, oriunde în lume. Și avem nevoie de ele în condiții accesibile”, a declarat oficialul UE.

Comisia Europeană, discuții cu al șaselea producător farmaceutic pentru creșterea portofoliului de vaccinuri anti-COVID. Câte doze ar urma să cumpere

Comisia Europeană a încheiat, miercuri, o serie de discuții preliminare cu a șasea companie farmaceutică, societatea BioNTech-Pfizer, pentru achiziționarea unui potențial vaccin împotriva COVID-19.

Contractul avut în vedere de Comisia Europeană cu societatea BioNTech-Pfizer, în urma discuțiilor preliminare,  ar urma să prevadă posibilitatea ca toate statele membre ale UE să achiziționeze vaccinul, precum și să îl doneze țărilor cu venituri mici și medii sau să îl redirecționeze către țări europene.

BioNTech-Pfizer este a șasea companie cu care Comisia Europeană a a încheiat discuții pentru completarea portofoliului de vaccinuri, după Sanofi-GSK, la 31 iulie, Johnson & Johnson, la 13 august, CureVac, la 18 august și Moderna, la 24 august, a anunțat Reprezentanța Comisiei Europene în România, printr-un comunicat de presă.