Orașul care revine la normalitate după ce a depăşit focarul de COVID-19. Autoritățile au ridicat restricțiile

Publicat: 08 10. 2020, 12:09
Actualizat: 08 10. 2020, 15:06
Restricții după creșterea cazurilor de COVID-19! Autorităţile interzic, pentru 14 zile, organizarea oricărui tip de eveniment, în 3 orașe și 5 comune din Teleorman / Sursa foto: Shutterstock

Auckland, cel mai populat oraş din Noua Zeelandă, cu 1,7 milioane de locuitori, a revenit astăzi la normalitate după ce a depăşit focarul de COVID-19 detectat la jumătatea lunii august.

Locuitorii orașului sunt liberi de mişcare şi de circulaţie, nu mai sunt obligați să menţină măsurile de distanţare fizică, iar reuniunile de persoane pot avea loc cu limitele impuse, printre alte măsuri, relatează EFE, potrivit Agerpres.

Autorităţile locale au anunţat luni că focarul din Auckland a fost controlat după ce nu au mai fost detectate contagieri locale legate de acest focar, care a fost epicentrul celui de-al doilea val de COVID-19 timp de peste o săptămână. Miercuri, orașul a fost plasat la nivelul de alertă cel mai scăzut (1 pe o scară de 4).

Multă lume este afară: studenţii se întorc la universităţi şi biblioteci, iar lumea în Albert Park”, a scris pe Twitter Rosanne, o bibliotecară din Auckland. „Oare câţi studenţi vor veni azi la cursuri în această primă zi de revenire la normalitate”, s-a întrebat profesoara universitară Kathryn Jones.

Totuși, directorul general pentru Sănătate din Noua Zeelandă, Ashley Bloomfield, a sfătuit cetățenii să fie precauţi, în pofida nivelului 1 de alertă.

Noua Zeelandă, care de miercuri nu mai are pacienţi infectaţi la nivel local, înregistrează doar 39 de cazuri active – din care trei au fost anunţate joi – catalogate drept cazuri importate (persoane care au călătorit în străinătate).

La nivel naţional, această ţară a înregistrat de la începerea pandemiei 1.508 cazuri de COVID-19 şi 25 de decese.

Distanța fizică ideală pentru prevenirea COVID-19

Distanța fizică este una dintre măsurile importante de prevenție în ceea ce privește infecția cu noul tip de coronavirus. Desigur, la fel de importante sunt spălatul pe mâini cu apă și săpun și purtarea măștii de protecție. Această triadă este esențială pentru limitarea răspândirii infecției cu SARS-CoV-2 în comunitate.

FII EROUL COMUNITĂȚII TALE! Intră pe eroulcomunitatiitale.csid.ro, răspunde la Întrebarea Zilei (răspunsul corect este „ascuns” în acest articol) și poți câștiga 25.000 de lei în echipamente de protecție pentru spitalul tău.

Noile date arată că SARS-CoV-2 poate „călători” pe distanțe mult mai mari atunci când vorbim pe un ton ridicat sau cântăm, de exemplu. De asemenea, regula distanțării fizice trebuie să țină cont de ventilarea spațiului în care ne aflăm, de încărcătura virală, de timpul de expunere, precum și de activitate.

istanța fizică recomandată este de peste doi metri