Poliția din Bolivia a strâns peste 3.000 de cadavre de pe stradă și din case în ultimele luni. Cele mai multe dintre decese, provocate de COVID-19 | VIDEO

Publicat: 31 07. 2020, 14:23

Din luna aprilie și până în prezent, Poliția boliviană a adunat peste 3.000 de cadavre din case și de pe străzile din întreaga țară, 80% dintre persoanele decedate prezentând anterior simptome de COVID-19.

O scenă de pe o stradă din La Paz le îngheață sângele trecătorilor: cadavrul unui tânăr zace pe stradă, iar alături de el stă o femeie care îl plânge. Din cauza crizei economice care a lovit puternic țara sud-americană, femeia s-a văzut nevoită să anunțe autoritățile pentru ca acestea să se ocupe de cadavru, informează El Mundo.

Dar aceasta nu este deloc o imagine neobișnuită. Din aprilie, Poliția boliviană a strâns 3.300 de cadavre din case și de pe străzi. În orașul El Alto, 527 de membri ai brigăzilor speciale s-au îmbolnăvit de COVID-19.

Chiar președintele țării, Jeanine Añez, a fost diagnosticată cu COVID-19. Ea a stat câteva săptămâni în izolare la reședința prezidențială din La Paz și și-a reluat activitatea săptămâna aceasta, după ce a fost declarată vindecată.

Bolivia, una dintre cele mai afectate țări din lume

Iar situația nu pare să se îmbunătățească în această țară. Joi, Bolivia a înregistrat un nou record de decese provocate de COVID-19: 88 de morți, un număr mare pentru o țară cu 11 milioane de locuitori.

Ultimul raport al Ministerului Sănătății arată că 2.808 oameni au murit în această țară de la diagnosticarea primelor cazuri, în luna martie. Primele cazuri din această țară au fost „importate” din Europa.

La nivel național, 73.534 de persoane au fost diagnosticate cu COVID-19, iar 22.506 s-au vindecat, potrivit aceluiași raport.

Aceste statistici plasează țara pe locul al șaptelea la nivel mondial în privința numărului de decese cauzate de această boală la suta de mii de locuitori.

Bolivia a decretat stare de urgență sanitară și stare de calamitate publică, pentru a combate boala. Carantina a fost extinsă în etape conform unei hărți de risc realizată pentru fiecare municipalitate și regiune a țării.