Prima persoană imunizată anti-COVID în România a primit a doua doză de vaccin: „Comentariile m-au afectat inițial, apoi nu le-am mai citit”

Publicat: 17 01. 2021, 10:21
Actualizat: 17 01. 2021, 10:21
Prima persoană vaccinată anti-COVID în România a primit a doua doză: „Comentariile m-au afectat inițial, apoi nu le-am mai citit” Sursă foto: Captură video TV

​Prima persoană din România vaccinată împotriva COVID-19, asistenta medicală Mihaela Anghel de la Institutul Național de Boli Infecțioase „Prof. Dr. Matei Balș” din București, a primit duminică a doua doză a vaccinului împotriva noului coronavirus.

Prima persoană vaccinată anti-COVID în România a primit a doua doză

Mihaela Anghel a mărturisit că după ce a fost vaccinată a primit foarte multe comentarii care au afectat-o.

În prima zi m-au afectat puțin, ulterior am încercat să nu le mai citesc, am încercat să nu mă afecteze. Eu m-am simțit privilegiată, am mulțumit tuturor că am fost aleasă să fiu prima persoană vaccinată din România. Din moment ce mi-am ales meseria asta, nu mi-a fost teamă.Situația în spital este încă destul de grea, dar încercăm să facem față.Avem speranța că cu acest vaccin scăpăm de pandemie”, a declarat ea după vaccinare.

Moment istoric pentru România. Prima persoană a fost vaccinată împotriva Covid-19

Asistenta Mihaela Anghel a făcut parte din echipa medicală care, pe 27 februarie, a preluat primul pacient confirmat cu virusul Sars Cov-2 în România. Mihaela Anghel spune că se simte privilegiată că a fost aleasă să fie prima persoană vaccinată în România.

Cred că a fost cea mai mare emoție pe care am trăit-o, am fost privilegiată că am fost aleasă să fiu prima vaccinată din această țară. Nu am întrebat nici măcar o secundă de ce am fost eu aleasă, pur și simplu am spus da și am ajuns aici. Nu a durut absolut deloc, este cel mai nedureros vaccin pe care l-am făcut până acum”, a declarat Mihaela Anghel, prima asistentă vaccinată din România.

Ea a primit prima doză de vaccin în aplauzele cadrelor medicale de la Institutul Matei Balş din Capitală. La eveniment a asistat şi noul ministru al Sănătăţii, Vlad Voiculescu.

Boala care crește riscul îmbolnăvirii de COVID-19. Tot mai mulți pacienți ajung la Urgențe

Obezitatea morbidă crește riscul îmbolnăvirii de COVID-19, dar și complică boala cu forme severe, avertizează medicii. Este și cazul unui tânăr de 23 de ani, infectat cu COVID în noiembrie, care a ajuns la ATI cu insuficienţă respiratorie gravă post-COVID, potrivit Digi 24.

Pe de o parte, grăsimea de la nivelul abdominal poate împiedica realizarea unor mişcări respiratorii corecte. Pe de altă parte, celulele adipoase prezintă receptori de care se poate lega acest virus mult mai uşor. Prin urmare o persoană cu obezitate prezintă un risc crescut”, spune Adina Rusu, nutriționist pentru sursa citată.