Specialist din Anglia, anunț teribil: “Niciun vaccin nu a fost vreodată 100% eficient. Cei imunizați anti-COVID pot răspândi, în continuare, boala!”

Publicat: 24 01. 2021, 12:40
Anticorpii care protejează împotriva Covid-19 se transmit de la femeile însărcinate la bebeluși. Ce arată ultimele descoperiri. Sursă foto: Shutterstock.ro

Jonathan Van-Tam, adjunctul directului medical al Angliei, anunță că niciun vaccin nu a fost vreodată eficient în proporție maximă. Totodată, potrivit acestuia, cei imunizați pot răspândi, în continuare, boala.

Specialistul îi îndeamnă pe oameni să respecte, în continuare, măsurile sanitare impuse de autorități, precizând că oamenii de ştiinţă nu cunosc încă impactul vaccinului asupra transmiterii bolii. Acesta a mai adăugat că “niciun vaccin nu a fost vreodată 100% eficient”.

Chiar şi după ce aţi primit ambele doze ale vaccinului, puteţi transmite Covid-19 altor persoane şi astfel lanţul transmiterii va continua. Dacă vă schimbaţi comportamentul puteţi încă să daţi mai departe virusul, să fie menţinut astfel numărul ridicat al cazurilor şi alţi oameni care aşteaptă să fie vaccinaţi să fie în pericol”, a declarat Jonathan Van-Tam, adjunctul directului medical al Angliei.

Medicii din Marea Britanie cer scurtarea intervalului dintre dozele de vaccin Pfizer

Anunțul lui Jonathan Van-Tam vine la doar o zi după ce medicii din Marea Britanie au cerut scurtarea intervalului dintre dozele de vaccin Pfizer/BioNTech. De la 12 săptămâni la șase, au arătat specialiștii care i-au scris directorului Medical al Angliei.

Dar Pfizer şi BioNTech au avertizat că nu deţin dovezi care să ateste că vaccinul va continua să protejeze dacă cea de-a doua doză este administrată la mai mult de 21 de zile de la prima.

Strategia Marii Britanii a devenit din ce în ce mai izolată în comparaţie cu multe alte ţări. Membrii BMA sunt îngrijoraţi că, având în vedere imprevizibilitatea stocurilor, nu ar putea exista garanţii că doze din vaccinul Pfizer vor fi disponibile într-un interval de 12 săptămâni”, arată medicii britanici.

La rândul său, Chris Whitty a precizat că distanţa mai lungă dintre doze este “o decizie de sănătate publică”, al cărei scop îl reprezintă vaccinarea unui număr mai mare de persoane şi are la bază credinţa că cea mai mare parte a protecţiei vine în urma primei doze.