Valeriu Gheorghiţă: Mulţumesc tuturor celor care au ales să se vaccineze. 7.000.000 nu este un simplu număr, sunt oameni care au avut încredere

Publicat: 31 10. 2021, 21:00

Coordonatorul campaniei de vaccinare din România, Valeriu Gheorghiţă, a transmis un mesaj prin care le-a mulțumit oamenilor care s-au vaccinat anti-COVID. „7.000.000 nu este un simplu număr… sunt, de fapt, 7.000.000 de destine, de poveşti, de oameni, care au avut încredere, care au fost solidari, care nu au rămas indiferenţi”.

România a depășit pragul de 7.000.000 de persoane vaccinate cu prima doză.

„Mulţumesc tuturor celor care au ales să se vaccineze şi să fie solidari nevoii de a ne fi mai bine! Fiecare are motivele lui pentru care s-a vaccinat”, a spus duminică, în ziua în care România a depăşit pragul de 7 milioane de persoane vaccinate cu prima doză, Valeriu Gheorghiţă.

El spune că povestea fiecăruia dintre cei 7 milioane de români vaccinaţi este specială.

„Am fost curioşi cu toţii care este prima persoană din România care se vaccinează împotriva COVID-19. Am vrut să o cunoaştem, să-i ştim povestea. Ce bine ar fi dacă am putea să ştim povestea a 7 milioane de persoane. Cu siguranţă fiecare poveste este specială. Cred că în felul acesta am fi mai înţelegători, mai uniţi, mai toleranţi, mai implicaţi, mai încrezători! Pentru că 7.000.000 nu este un simplu număr… sunt, de fapt, 7.000.000 de destine, de poveşti, de oameni, care au avut încredere, care au fost solidari, care nu au rămas indiferenţi, care pot schimba viitorul nostru, al tuturor”, a mai spus coordonatorrul campaniei de vaccinare.

Platforma RO Vaccinare a anunțat, printr-un mesaj distribuit pe pagina de Facebook, că România a depășit duminică pragul de 7 milioane de persoane vaccinate împotriva COVID-19 cu cel puțin o doză.

„România se vaccinează: peste 7.000.000 de persoane vaccinate. Astăzi am depășit pragul de 7.000.000 de persoane vaccinate cu cel puțin o doză”, potrivit sursei citate.

Conform acestora, vaccinarea rămâne cea mai la îndemână soluție de protecție împotriva COVID-19.

Prin vaccinare împotriva COVID-19:
– se reduce riscul de infectare;
– se reduce riscul de transmitere a virusului;
– se reduce considerabil riscul de spitalizare;
– se reduce considerabil riscul de deces.

Pragul de șase milioane de persoane vaccinate cu schemă completă a fost depășit în 26 octombrie.