Act medical de excepție într-un spital din România. Invitat special la Gândul LIVE Gabriel Mitulescu, medic primar chirurg

Publicat: 31 03. 2014, 22:30
Actualizat: 27 09. 2018, 19:31

This browser does not support the video element.

Nicolae Androne, tată a doi copii, a fost internat la Spitalul „Sf. Maria” din București în urmă cu trei săptămâni, fiind diagnosticat cu recidivă a cancerului rectal. Pentru a-l salva, medicii i-au făcut o operație extrem de complexă, de aproape 10 ore, prin care i-au extirpat toată zona afectată, inclusiv organe și mușchi. Intervenția poate fi considerată unică din punct de vedere al dimensiunilor zonei extirpate.

La trei săptămâni de la operație, echipa multidisciplinară care l-a operat pe bărbat, formată din zeci de medici și asistente, a oferit detaliile intervenției încheiate cu succes. La Gândul LIVE, dr. Gabriel Mitulescu, chirurg oncolog, cel care a coordonat echipa medicală vorbește despre realizarea intervenției, despre efectele ei, dar și despre șansa la viață pe care Nicolae Androne a primit-o. 

Dacă sunt sau nu orgolii în această profesie medicală, dacă merită să realizezi o astfel de intervenție în România și care sunt analizele obligatorii pe care cetățenii altor state le fac pentru a depista un potențial pericol cancerigen, aflați urmărind interviul acordat de medicul primar Gabriel Mitulescu, chirurg oncolog. 

„În Europa se fac doar de ordinul zecilor, dar în America este rutină. Noi îi depășim pe Europeni cu cele 450 de operații de extirpare multiplă de organe și structuri. Am operații după care pacienții trăiesc de 11 ani. Prima operație am făcut-o în 2000”, a mai spus dr. Mitulescu, afirmând că o astfel de intervenție complexă nu ar fi fost posibilă fără sprijinul echipei de la Terapie Intensivă, a psihologilor, a neurochirurgului și a specialistului în chirurgie estetică și reconstructivă.