Patru alimente care se transformă în OTRAVĂ când sunt refrigerate: „Consumul a fost asociat cu insuficiența renală și hepatică”

Publicat: 29 01. 2024, 18:59
Actualizat: 29 01. 2024, 19:04

Adesea facem lucruri care sunt „mai puțin decât ideale” pentru sănătatea noastră, uneori fără să ne dăm seama. În special când vine vorba de gătit și curățenie, mulți oameni au obiceiuri care vor fi incredibil de dăunătoare pe termen lung.

Experta în  sănătate a aparatului digestiv, dr. Dimple Jangda, își folosește platforma pentru a împărtăși hack-uri și „PSA” pentru a ajuta la combaterea acestei ignoranțe fericite, în special în bucătărie. Într-o postare recentă, ea a recunoscut că există mai multe alimente pe care oamenii le ingerează fără să știe și care ajung să fie toxice pentru bunăstarea lor generală.

„Mulți oameni nu știu asta, dar există mai multe alimente care nu ar trebui să intre în frigider… și oamenii încă le ingeră”, notează yourtango.ro

Iată patru alimente despre care probabil nu știai că devin toxice atunci când sunt refrigerate:

1. Usturoi decojit

„Nu cumpărați niciodată usturoi curățat și nu-l puneți la frigider. Începe să prindă mucegai foarte repede. Mucegaiul de usturoi a fost de fapt asociat cu cancerul”, a avertizat dr. Jangda

Fiind o cultură „bogată în apă”, se știe că usturoiul absoarbe umezeala din aerul frigiderului, făcându-l mai susceptibil la creșterea mucegaiului. Nu numai că stadiile incipiente ale mucegaiului sunt legate de „strângerea în piept, tuse, respirație șuierătoare” și alte simptome la ingerare, dar producția de „micotoxină” în stadiile târzii a fost asociată cu cancerul.

Dr. Jangda a recomandat să cumpărați usturoi proaspăt atunci când este posibil și să nu îl curățați până când sunteți gata să îl utilizați. Potrivit lui Jangda, este, de asemenea, potrivit să lăsați mănunchiul de usturoi  pe un blat uscat în loc de într-un sertar de la frigider.

2. Ceapa

Odată cu usturoiul, ceapa este adesea introdusă din greșeală în frigider de către consumatori. Fie că este vorba de o ceapă întreagă, sau doar de o secțiune rămasă de la gătit, se știe că ceapa atrage bacterii din mediul lor.

„Când cineva este bolnav acasă, punem chiar și o felie de ceapă în colțul camerei pentru a colecta toate bacteriile nesănătoase”, a spus dr. Jangda.

Aceasta înseamnă că o ceapă poate fi înșelător de toxică. Indiferent dacă există sau nu mucegai vizibil, acesta a absorbit toate bacteriile din frigider.

Cercetările arată că mulți americani își curăță frigiderele doar o dată sau de două ori pe an, așa că vă puteți imagina cât de multe bacterii devin toxice în frigider!

3. Ghimbir proaspăt

„Ghimbirul începe să prindă mucegai foarte repede când îl puneți la frigider. Acest lucru a fost asociat cu insuficiența renală și hepatică”, mai explică medicul.

În timp ce ghimbirul proaspăt este asociat cu beneficii pentru sănătate și combate bolile la nivelul rinichilor , depozitarea necorespunzătoare a acestuia poate fi dăunătoare. După cum a spus dr. Jangda în videoclipul ei, producția de mucegai pe ghimbir proaspăt este stimulată doar de temperatura rece și umiditatea frigiderului, făcându-l potențial toxic la ingerare.

4. Orez fiert

„Mulți oameni au început să păstreze orezul gătit în frigider”, a spus dr. Jangda. „Cu toate acestea, orezul este unul dintre ingredientele care prinde cel mai repede mucegaiul. Dacă aveți de gând să-l puneți la frigider – nu mai mult de 24 de ore”, adaugă ea.