Alimentul care te ajută să slăbești mult și repede. Mihaela Bilic îl recomandă: ”Dacă vreți să slăbiți, vă recomand fără limită de cantitate”

Publicat: 29 01. 2024, 15:05

Știai că există un aliment pe care îl poți consuma oricât și care te ajută să slăbești? Brânza proaspătă, sau brânza de vaci, căci despre ea este vorba, aduce numeroase beneficii pentru sănătate, fiind o sursă bogată de nutrienți esențiali.

Nutriționistul Mihaela Bilic recomandă brânza de vaci, mai ales în diete.

”Pe vremuri, dacă făceai hepatită sau erai în convalescență după vreo boală gravă, ți se recomanda o dietă bazată pe brânză de vaci și carne fiartă. Acestea erau alimentele ușor de digerat, dar care ajutau și la refacerea organismului. “Celebra” brânză de vaci a ajuns să fie sinonimul alimentației dietetice și chiar e campioană când vine vorba de slăbit. Când spunem ‘brânză de vaci’ ne referim la brânza proaspătă, dacă suntem români, sau la cottage cheese (perle de brânză), dacă suntem englezi. Și chiar ei, cercetători englezi, au ajuns la concluzia că folosirea produselor lactate cu zer mult (iaurt, lapte bătut, brânză proaspătă, urdă) crește cu 30% randamentul curei de slăbire.

Studiul făcut pe 2 grupuri de persoane cu dietă identică din punct de vedere al numărului de calorii, a arătat o pierdere în greutate superioară în cazul celor care consumau produse lactate. Efectul se datorează conținutului de calciu și proteine din lapte.Așa că de mâine, dacă vreți să slăbiți, vă recomand brânza proaspătă cu bastonașe de legume- fără limită de cantitate- indiferent ce conținut de grăsime are sau care e brandul de la care provine”, a scris Mihaela Bilic pe rețelele de socializare.

Care sunt beneficiile brânzei de vaci

Iată câteva dintre beneficiile brânzei:

  • Brânza proaspătă este o sursă excelentă de proteină, furnizând aminoacizi esențiali necesari pentru întreținerea și repararea țesuturilor.
  • Este bogată în calciu, un mineral important pentru sănătatea oaselor și a dinților, precum și pentru funcționarea normală a sistemului nervos și muscular.
  • Este o sursă bună de vitamina B12, esențială pentru sănătatea sistemului nervos și pentru producerea de celule roșii din sânge.
  • Brânza proaspătă mai conține și alte vitamine și minerale, precum riboflavina (vitamina B2), fosfor, zinc și vitamina A.
  • Brânza proaspătă este adesea consumată în versiuni cu conținut scăzut de grăsimi, ceea ce o face o opțiune sănătoasă pentru cei care urmăresc să-și controleze aportul de grăsimi și calorii.
  • Fiind o sursă bună de probiotice naturale, brânza proaspătă poate ajuta la menținerea unei flore intestinale sănătoase și la promovarea digestiei.
  • Datorită conținutului său ridicat de proteină și scăzut de calorii, brânza proaspătă poate contribui la senzația de sațietate și la controlul greutății.

În general, consumul  de brânză proaspătă poate aduce multiple beneficii pentru sănătatea ta, fiind un aliment delicios și versatil care poate fi inclus într-o dietă echilibrată.

Sursa foto: Pexels.com