Ce a pățit un clujean după ce a chemat un „MEȘTER” să îi monteze în casă gresie de 4.000 de lei. Când a văzut lucrarea, să cadă din picioare

Publicat: 17 02. 2023, 09:39
Sursa foto: Știri de Cluj

Persoanele care vor să își renoveze locuința sau care au mici îmbunătățiri sau ajustări de făcut prin casă găsesc tot mai greu oameni care să ofere servicii de calitate.

Este și cazul unui clujean care a apelat la un meșter din Florești pentru montarea de plăci ceramice. Clientul a fost atât de nemulțumit de lucrare încât a postat imaginile pe internet, în speranța că va găsi măcar un sfat de la internauți.

„Lucrare de 200 lei mp efectuată de Dodo Adrian Dodo construct. Acest meseriaș susține că între gresie și faianță trebuie lăsat rost de dilatare de 1 cm, în care trebuie silicon. Are dreptate sau gresia trebuie să între sub faianță? Este vorba și de zona de duș”, a scris bărbatul, citat de stiridecluj.ro.

Sursa foto: Știri de Cluj

Ce spun internauții

Iar reacțiile nu s-au lăsat așteptate. Mai mulți utilizatori de pe respectivul grup i-au dat dreptate clientului, iar unii dintre ei au adăugat că prețul cerut de către meseriaș este mult prea mare, mai ales având în vedere calitatea lucrării.

„Marian, îmi pare rău să îți spun. E total eronat ce a zis. Plus , 200 lei per mp, e exagerat. Se merge cu 80-120 lei. Păcat de materiale și bani”, i-a scris cineva păgubitului.

„După mine acest «meseriaș» nu ar trebui să aibă voie să intre într-un magazin de materiale de construcții”, a mai comentat cineva.

Clientul a mai adăugat că nu a cumpărat materiale ieftine, dar că acum nu mai are altă soluție decât să reia lucrarea de la zero pentru că nu poate accepta ca baia să arate în acest fel, mai notează sursa citată.

Cât trebuie să scoatem din buzunar dacă vrem să ne renovăm casele sau apartamentele în 2023

Renovarea unui apartament de două camere, în 2023, a ajuns să coste foarte mult. Asta i-a determinat pe mulți să renunțe la cei care se pricep la această meserie şi să se descurce singuri.

Astfel, la un apartament cu două camere pentru finisajul pereţilor şi dat cu vopsea lavabilă, plus gresie şi faianţă (în bucătărie, baie şi pe hol), preţul poate ajunge până la 9.000 de lei.

De asemenea, specialiștii ne recomandă ca în cazul în care blocul e construit în anii 1980, să schimbăm şi instalaţiile sanitare de la baie, pentru că sunt considerate uzate. Aşadar, înlocuirea ţevilor, scurgerilor şi a obiectelor sanitare mai costă încă 3.000 de lei, doar manopera.