Ce conține peștele pangasius, cel consumat de pacienții spitalului Murgeni

Publicat: 24 11. 2023, 15:16
Actualizat: 24 11. 2023, 15:20

Ce conține peștele pangasius, cel consumat de pacienții spitalului Murgeni? O analiză amănunțită a demonstrat că acest tip de pește conține metale grele și nu aduce niciun beneficiu organismului, ba chiar face mai mult rău.

Peștele pangasius nu are oase, se consumă foarte ușor, este extrem de ieftin și nu lasă același miros neplăcut precum alt tip de pește.

Pangasius este o specie hibrid, creat de cercetătorii chinezi, special pentru a supravieţui şi a face treburi ”murdare”, în  ape foarte poluate. Pangasiusul este, de fapt, o încrucişare între mai multe specii de peşte, care are o toleranţă extrem de crescută la toxinele prezente în apa şi se hrăneşte cu acestea, în aşa fel încât curăţă apa.

Astfel, cei care consumă Pangasius trebuie să știe că, în ciuda faptului că nu are oase și este accesibil la preț, acest tip de pește se hrănește doar cu toxine și mizerie.

În ceea ce privește componentele Pangasiusului, un studiu a arătat că peștele pangasius conține niveluri crescute de mercur. Mai exact, potrivit raportului cercetătorilor, acest tip de pește are foarte puține proteine și un nivel scăzut de acizi grași omega 3, spre deosebire de peștii care vin de la mama natură.

Mai mult, în 2018, un grup de cercetători din Insulele Canare au evaluat riscul toxic cauzat de mercurul conținut în Pangasius. Aceștia au analizat 80 de mostre de fileuri congelate crude și marinate, iar rezultatele au fost șocante. Unele exemplare de Pangasius, în special cele marinate, depășeau concentrațiile maxime acceptate de legislația europeană.

Foto: Shutterstock