Ce UTILITATE are coaja de lămâie în gospodărie. Ce trucuri utile ar trebui să știm

Publicat: 27 03. 2024, 00:13

Coaja de lămâie este un ingredient vital, în special în rețetele de prăjituri, datorită aromei sale puternice. Cu toate acestea, gospodinele iscusite sunt conștiente de faptul că lămâia poate fi folosită cu succes în bucătărie.

De exemplu, cojile de lămâie pot fi un substitut excelent pentru produsele chimice de curățare sau odorizantele sintetice. Coaja de lămâie poate rezolva multe probleme casnice.

1. Eliminați mirosul din frigider

Radeți coaja unei lămâi și pune-o într-un bol mic în frigider. Lămâia are un parfum plăcut și discret și poate absorbi mirosurile neplăcute. Acest truc este potrivit și pentru bucătărie și alte locuri în care dorim un miros proaspăt.

2. Soluție pentru curățarea tocătoarelor și ustensilelor din lemn

Este obișnuit ca tocătoarele și ustensilele de bucătărie făcute din lemn să aibă un aspect neplăcut în câteva săptămâni. În aceste situații, coaja de lămâie, în special atunci când este combinată cu bicarbonat de sodiu, poate fi grozavă.

Radeți coaja de la o jumătate de lămâie și adăugați o linguriță de apă și trei lingurițe de bicarbonat de sodiu. Puteți amesteca până când se formează o pastă.

Folosește un burete de bucătărie, tocătoarele și ustensilele din lemn pentru a freca această pastă. Adăugați detergent de vase și frecați-l bine. Acestea vor fi similare cu noi dacă le clătești cu apă.

3. Folosirea unui microunde pentru a curăța cuptorul

Utilizați lămâia pentru a curăța cuptorul cu microunde. Cojile de lămâie trebuie adăugate într-un bol cu apă. Apoi, pune-l într-un cuptor cu microunde pentru cinci minute, pentru ca murdăria și grăsimea din interior să se înmuie complet.

La sfârșit, șterge folosind un burete cu apă călduță și detergent de vase. Acest lucru trebuie făcut doar cu buretele înmuiat în apă călduță, apoi șterge-l cu o cârpă uscată.

4. Protejează zahărul de umezeala bucătăriei

Coaja de lămâie nu se va întări dacă este pusă în recipientul cu zahăr. În orice caz, o lămâie bio este cea mai bună opțiune.

5. Curățarea ustensilelor

Într-un vas, pune coaja rasă de la o lămâie și adaugă două linguri de bicarbonat de sodiu. Puteți pune tacâmurile în vas și apoi le puteți acoperi cu apă caldă.

Lăsați-le să stea timp de treizeci de minute pentru ca substanțele naturale din coaja de lămâie să se activeze. Apăsați apoi detergentul de vase pe tacâmuri și clătește-le bine.