Cea mai adâncă piscină din lume, inaugurată în Polonia! Cine face scufundări la 45,5 metri – Galerie FOTO și VIDEO

Publicat: 23 11. 2020, 11:18
Actualizat: 23 11. 2020, 11:39

Cea mai adâncă piscină din lume a fost inaugurată în Polonia. Ajunge până la 45,5 metri și este destinată scafandrilor și celor pasionați de scufundări la mare adâncime.

Piscina a fost numită Deepspot și conţine în special reproduceri de peşteri subacvatice şi ruine mayaşe, precum şi o mică epavă ce poate fi explorată.

Piscina Deepspot are 8000 de metri cubi de apă!

Bazinul Deepspot este umplut cu 8.000 de metri cubi de apă, de peste 20 de ori volumul conţinut într-o piscină standard, de 25 de metri lungime. Spre deosebire de piscinele obişnuite destinate înotului, complexul Deepspot este autorizat să primească vizitatori, în pofida pandemiei COVID-19 din Polonia, deoarece este considerat un centru de antrenament pentru scufundători.

Este cea mai adâncă piscină din lume”, a declarat directorul Deepspot, Michal Braszczynski, în vârstă de 47 de ani. Recordul anterior, înregistrat în Guinness World Records, era de 42 de metri și a fost stabilit de piscina Montegrotto Terme, din Italia. Cu toate acestea, piscina din Polonia ar trebui să fie rapid retrogradată pe locul al doilea, odată cu punerea în funcţiune, programată pentru anul viitor în Regatul Unit, a Blue Abyss, o piscină cu adâncimea de 50 de metri!

Aici nu există peşti frumoși sau recife de corali, aşadar nu este un substitut pentru mare, dar este într-adevăr un loc bun pentru a învăţa şi a vă antrena în siguranţă în adâncimile mării”, a comentat Przemyslaw Kacprzak, un instructor de scufundări în vârstă de 39 de ani, care s-a numărat printre cei zece clienţi care au participat la inaugurarea Deepspot.Este amuzant! Este ca o grădiniţă pentru scafandri!„, a adăugat Kacprzak.

Deepspot, folosită de pompieri și militari

Totodată, directorul centrului a precizat că această piscină „va fi folosită de pompieri şi de Armată. Există o mulţime de scenarii de antrenament şi pot fi testate, de asemenea, diferite echipamente militare”.

Pentru a construi Deepspot a fost nevoie de aproximativ 5.000 de metri cubi de beton. Construcţia a durat doi ani şi a costat 40 de milioane de zloţi (8,9 milioane de euro).