Cum să folosești cuburi de GHEAȚĂ pentru a-ți îngriji plantele din casă

Publicat: 13 04. 2024, 18:55

Plantele din casele noastre sunt destul de sensibile, iar îngrijirea lor nu se face oricum, pentru că riscăm ca acestea să moară.

Ele au nevoie de apă multă, în funcție de specie, pentru a fi cât mai sănătoase, mai ales în perioadele calde.

Dar specialiștii spun că ne putem folosi de cuburile de gheață pentru a ne facilita îngrijirea lor.

Multe gospodine au descoperit deja acest truc: utilizarea cuburilor de gheață. Această metodă înlesnește îngrijirea plantelor de acasă și aduce multe beneficii, arată stirileprotv.ro.

Ce beneficii aduce folosirea cuburilor de gheață

Există mai multe tehnici pentru udarea plantelor de interior, însă cuburile de gheață aduc unele avantaje semnificative. O astfel de metodă permite prevenirea udării excesive, aspect esențial pentru sănătatea plantelor. Prin eliberarea apei încet și treptat, cuburile de gheață permit plantelor să absoarbă eficient cantitatea necesară de apă, evitând astfel riscul de înecare a rădăcinilor și de putrezire a acestora.

Utilizarea cuburilor de gheață facilitează și controlul precis al cantității de apă administrate plantelor. Fiind cunoscut faptul că un cub de gheață conține aproximativ 30 ml de apă, această metodă permite dozarea precisă a apei fără a risca acumularea de apă stagnantă în farfuriile ghivecelor. Pentru a evita această problemă, se recomandă folosirea unui ghiveci cu găuri de drenaj și adăugarea unui strat de pietricele de lut în partea de jos.

„Trucul cubului de gheață este o soluție simplă care oferă o modalitate sigură de a preveni udarea excesivă, împiedicând excesul de apă să se adune în jurul rădăcinilor. Acest lucru ajută la îndepărtarea putregaiului rădăcinilor și la menținerea plantelor sănătoase”, au precizat experții de la Our Houseplants.

Este important de precizat că pentru a nu uda excesiv plantele și să îți omori plantele, poți folosi cu încredere cuburile de gheață. Trucul trebuie repetat în mod constant, cel puțin o dată pe săptămână, pentru ca plantă să rămână vie și să crească sănătos.

Sursa foto: Shutterstock