Cum să-ți cureți bijuteriile din aur ACASĂ. Cele mai bune metode pentru salvarea obiectelor prețioase

Publicat: 06 08. 2023, 17:27
Actualizat: 06 08. 2023, 17:27

Bijuteriile din aur, mai ales cele mai vechi, riscă să își piardă din strălucire și chiar să arate neplăcut după ce sunt purtate o perioadă mai lungă.

Dar nu trebuie să vă faceți griji atunci când se întâmplă acest lucru, pentru că există soluții pentru curățarea acestora, fără să afectați metalul în sine și fără să trebuiască să apelați la un bijutier.

Nu trebuie să apelați la un specialist decât dacă bijuteriile conțin pietre prețioase, pentru că, în acest caz, pietrele sau chiar metalul prețios ar putea fi afectate, potrivit ProTV.

O metodă ușoară și eficientă de curățare a aurului este utilizarea unui săpun moale și a apei calde. Înmuiați bijuteriile într-un bol cu apă caldă și săpun moale și lăsați-le să stea acolo pentru aproximativ 15-20 de minute. Apoi, utilizați o perie moale cu peri naturali sau o cârpă fină pentru a curăța delicat suprafața bijuteriei, eliminând impuritățile și murdăria. Clătiți apoi bijuteriile cu apă curată și uscați-le cu grijă. Vor fi ca noi.

Alte metode prin care puteți curăța bijuteriile din aur

Pentru bijuteriile de aur cu lanțuri subțiri și delicat sculptate, s-ar putea să fie dificil să curățați murdăria cu o perie obișnuită. În acest caz, poate fi utilizată o metodă mai blândă, cu ajutorul unei soluții de apă cu amoniac. Amestecați într-un bol două părți de apă caldă și o parte de amoniac, apoi puneți bijuteriile în acea soluție pentru aproximativ 10-15 minute. Cu ajutorul unei cârpe moi, ștergeți cu grijă bijuteriile pentru a îndepărta murdăria și urmele de oxidare. La final, bijuteriile se clătesc cu apă curată și se pun la uscat.

Un alt ingredient comun din bucătărie, care poate fi folosit pentru a reda strălucirea aurului, este oțetul alb. Se înmoaie bijuteriile de aur într-o soluție cu apă caldă și o cantitate mică de otet alb. După câteva minute de înmuiere, se freacă ușor bijuteriile cu degetele sau cu o cârpă moale, apoi se clătesc cu apă curată și se pun la uscat.

Sursa foto: Envato Elements