Locul din bucătărie unde trebuie să stea frigiderul. Așa eviți să se strice

Publicat: 22 11. 2023, 13:20

Frigiderele sunt printre cele mai comune electrocasnice din casele românilor, iar mulți dintre noi avem senzația că putem să punem acest aparat în orice loc din casă.

Nimic mai fals, spun specialiștii, care atrag atenția că frigiderul se poate strica dacă este pus într-un loc nepotrivit în locuință.

Astfel, în rândurile de mai jos, puteți afla care este locul cel mai bun în care să vă amplasați frigiderul și locurile pe care ar fi bine să le evitați, arată PlayTech.

În primul rând, este foarte important să știți că distanța dintre frigider și perete este extrem de importantă, la fel cum este și distanța dintre acest aparat electrocasnic și celelalte obiecte din încăpere.

Cum trebuie poziționat frigiderul

Ei bine, în momentul în care decideți să amplasați frigiderul în bucătărie, de exemplu, este important să țineți cont de faptul că acesta trebuie să aibă un spațiu de ventilație de cel puțin 20 de centimetri. În acest mod veți crește și eficiența energetică a aparatului, economisind energie electrică și evitând suprasolicitarea frigiderului.

La fel, este ideal ca distanța dintre frigider și restul aparatelor sau mobilei din jur să fie de cel puțin 15 centimetri, din aceleași considerente.

Totodată, trebuie să țineți cont și de faptul că veți avea nevoie să deschideți ușa aparatului, motiv pentru care va trebui să vă asigurați că există suficient spațiu între frigider, perete și restul aparatelor din bucătărie pentru a nu întâmpina probleme.

De asemenea, pentru ca frigiderul tău să se deschidă ușor, trebuie lăsat suficient spațiu între perete și mobilă pentru ca atunci când îi deschizi ușa să nu se lovească nici de perete, nici de alte obiecte.

Cât rezistă carnea de pui în frigider

Puiul este cunoscut ca o alternativă sănătoasă pentru carnea roșie, dar păstrarea sa în frigider, sub formă crudă sau gătită, poate deveni riscantă pentru sănătate.

Carnea, în general, trebuie păstrată în condiții optime, dar cea de pui are un risc crescut de contaminare bacteriană.

Astfel că depozitarea acestui tip de carne devine foarte importantă, pentru a evita să o transformăm într-o sursă de îmbolnăvire, scrie Adevărul.

Potrivit Healthline.com, păstrarea puiului în frigider este varianta utilizată de majoritatea oamenilor, dar mulți se întreabă cât îl pot menține la frigider cu adevărat.

Departamentului pentru Agricultură al Statelor Unite a făcut precizări cu privire la cât timp poate fi păstrată carnea de pui la frigider, fără să fie congelată. Citește mai mult…

Sursa foto: Shutterstock