Marile secrete ale OUĂLOR FIERTE. Trucuri și secrete

Publicat: 23 05. 2025, 19:17
Actualizat: 23 05. 2025, 19:17

Ouă fierte, un fel de mâncare banal, la prima vedere. Culmea, este vorba de sțtiință și o meticulozitate germană, ca să obții produsul final pe gustul tău. În Anglia elisabetană îți puteai pierde locul de muncă și ruina în consecință familia pentru cinci secunde de neatenție. Ce face diferența, în timpurile contemporane, este oul însuși, de țară sau de casoletă.

Gospodarii se plâng că atunci când fierb ouă, coaja acestora se crapă, evident cele din magazin În consecință, mai multe gospodine au dezvăluit trucul la care apelează de fiecare dată pentru a evita această neplăcere. Este vorba despre un ingredient ieftin, care se adaugă în apă, încă de la începutul fierberii, pentru a întări coaja. De asemenea, aceasta contribuie și la coagularea albușului. Pe de altă parte, va mai fi nevoie și de oțet acetic. La rândul său, ajută la coagularea rapidă a albușului, împiedicându-l să se răspândească în apă în cazul în care coaja oului se fisurează.

Pentru cei care se tem, de menționat este că acest ingredient nu va afecta gustul ouălor, ci doar le va ajuta să nu crape. Astfel, vei scăpa de o problemă deranjantă, care îți poate ruina preparatul.

Evită să pui ouăle reci direct în apa care fierbe, pentru că șocul termic le poate crăpa. Cel mai bine e să le scoți din frigider cu un sfert de oră înainte, ca să ajungă mai aproape de temperatura camerei, scrie romaniatv.net.

Cât timp trebuie ouăle lăsate să fiarbă

Totodată, trebuie să ții cont și de timpul ideal de fierbere al ouălor. De pildă, un ou fiert timp de 3-4 minute capătă un albuș ferm, bine legat, iar gălbenușul rămâne moale și curgător. Este genul de preparat simplu, dar rafinat, potrivit pentru un început de zi gustos și echilibrat.

De asemenea, atunci când oul trebuie lăsat să fiarbă 6-7 minute, acesta va avea un gălbenuș parțial închegat, dar moale și cremos în centru. Dacă timpul de fierbere crește până la 9-10 minute, timp în care gălbenușul se va întări, dar nu va căpăta o nuanță cenușie.

Oul cleios perfect

Merge doar cu ouă de țară. Se lasă oul să ajungă la temperatura camerei, oricât o fi. Se dă apa în clocot, și se scufundă cu o lingură de lemn. Se pune ceasul! 8 minute băț! Apoi se răcesc rapid în apă rece!