MEDICII ȘI ASISTENTELE din Italia lucrează cu teamă în urma deceselor a peste 100 de colegi

Publicat: 06 04. 2020, 18:07
Actualizat: 06 04. 2021, 14:51
Teri sferturi dintre medicii care au vrut să lucreze în închisori, au fost respinși la angajare Sursă Foto: Mediafax Foto

Profesorul Francesco Castelli, directorul unității de boli infecțioase la un spital din Brescia, Lombardia, a vorbit despre starea psihică pe care o are coronavirusul asupra medicilor, deoarece numărul morții din țară trece de 15.000.

Medicii care se luptă cu coronavirusul în primele linii din Italia lucrează cu teamă, întrucât se întreabă care dintre ei ar putea muri în următoarea perioadă, transmite Sky News.

Din februarie, 80 de medici și 21 de asistente și-au pierdut viața în Italia după ce au contractat coronavirusul.

În plus, alte două asistente s-au sinucis.

Procesul îndurerat, orele îndelungate și frica de a muri au condus personalul medical din Italia să continue să lupte.

Profesorul Francesco Castelli, directorul unității de boli infecțioase la un spital din Brescia, Lombardy, a descris impactul psihologic.

„Ne întrebam reciproc: ‘cine va fi următorul?’ și, desigur, este solicitant din punct de vedere psihologic, deoarece, în afară de colegi, suntem prieteni ”, a spus el pentru Sky News.

Primarul din Bresica, unde 300 de cadre medicale au fost infectate într-un singur spital, a solicitat sprijinul profesioniștilor din domeniul sănătății.

Multe paturi de Terapie Intensivă sunt acum goale din cauza lipsei de personal capabil să aibă grijă de pacienți.

Diferența mentală a medicilor și asistenților medicali care lucrează la Bresica și în alte părți din Italia este agravată de izolarea socială impusă.

„Trăim o lună izolată acasă pentru că, de asemenea, ne temem să transferăm contagiunea celor dragi”, a continuat profesorul Castelli.

„Dacă puneți toate astea laolaltă… volumul de muncă, oboseala, oboseala… asta este destul de solicitant din punct de vedere psihologic”.

Italia a fost una dintre primele țări afectate de coronavirus.

La fel ca mulți alții, lucrătorii  din domeniul sănătății nu știau că virusul se răspândește deosebit de bine în mediul medical, unde zeci de pacienți infectați pot transmite virusul prin aer.

Au fost acum aproape 130.000 de cazuri de coronavirus confirmate în țară.

Peste 15.000 de oameni și-au pierdut viața din cauza bolii.