Medicul NUTRIȚIONIST Mihaela Bilic dezvăluie câtă pâine poți mânca zilnic fără să te îngrași

Publicat: 19 02. 2024, 22:05
Sursa FOTO: facebook.com/mihaela.bilic

Medicul nutriționist Mihaela Bilic, a oferit mai multe sfaturi pentru o viață sănătoasă, printre care a clarificat cât de dăunătoare este pâinea și cât de mult poți mânca fără să te îngrași.

Mulți oameni evită să consume pâine de teama că se vor îngrășa, însă nu toți știu că poți mânca pâine fără să ai kilograme în plus nedorite.

„Pâinea n-o consider deloc ca fiind inamicul public numărul unu, cu condiția ca respectiva pâine să fie o felie și să fie în varianta de asta e porția noastră de făinos. Deci dacă avem trei mese în zi, fiecare dintre ele – sau măcar două dintre ele – pot avea o felie de pâine. O felie de pâine are 80 de calorii, deci nu e nimic grav”, a spus Mihaela Bilic.

Când vine vorba de dulce, medicul nutriționist nu își refuză plăcerile. După părerea ei, cel mai bun dulce este înghețata, deoarece este săracă în calorii, iar consistența acesteia ne oferă satisfacție din punct de vedere mental.

„Dulcele cel mai bun este înghețata. Și aș vrea să știm că inclusiv înghețata o putem mânca și în sezonul rece, nu doar când este cald – cu atât mai mult acum, când este cald. Are mai puține calorii și este mai satisfăcătoare pentru capul nostru, pentru că e cremoasă. Deci această consistență cremoasă aduce o satisfacție, cu condiția să citim eticheta, să nu aibă mai mult zahăr. Și atunci trebuie făcut un balans bun”, a afirmat dr. Mihaela Bilic, potrivit playtech.ro

De asemenea, Dr. Mihaela Bilic nu exagerează cu consumul de apă. Pentru ea, dimineața începe cu pliculețe de ceai de fructe, pe care le lasă să se infuzeze.

„Eu sunt acest om căruia nu îi place apa. Nu pot s-o beau, îmi face rău, mă arde în stomac. Beau toate sucurile cu îndulcitori, că îmi taie pofta de dulce. Cu felii de portocală, lămâie, mentă, cât să mai dea un pic de parfum, dar avem apă în lapte – 70%, în legume și în fructe – 90%, în carne – 70%”, a mai spus medicul nutriționist.