MOMENTE CUMPLITE dintr-o cameră de urgență. Aproape 25% dintre pacienții internați la spital au murit

Publicat: 06 04. 2020, 23:00
Actualizat: 06 04. 2021, 14:50
Sursă FOTO Pixabay/ caracter ilustrativ

O cameră de urgență. Patruzeci de minute. Șase pacienți intră în stop cardiac. Patru pacienți mor înainte să fie scoși din structura care asigură în exclusivitate tratamentul cazurilor urgente. Așa arată scenele din interiorul Spitalului Universitar din Brooklyn, New York, parte a Downstate Health Sciences University.

Toți pacienții tratați în Spitalului Universitar din Brooklyn suferă acum de coronavirus – este unul dintre cele trei spitale din stat, comandate de guvernatorul  New York, Andrew Cuomo, să se dedice în totalitate abordării pandemiei, titrează CNN.

„Vorbesc cu tine și apoi câteva minute mai târziu le pui un tub pe gât și speri că poți seta ventilatorul astfel încât să îi ajute de fapt,” a declarat terapeutul respirator Julie Eason pentru CNN.

Nu există timp pentru odihnă. Un lucrător din spital a înfășurat cadavrul unui pacient decedat. După o jumătate de oră, corpul era preluat, spațiul igienizat și un alt pacient bolnav critic a sosit, cu tuse și cu o mască de oxigen pe față.

Așa arată impactul coronavirusului asupra miilor de americani, și probabil că vor face multe alte mii, declară Lauren del Valle și Miguel Marquez. Chirurgul general al SUA le-a spus americanilor săptămâna aceasta să se pregătească pentru un „moment Pearl Harbor”, precum evenimentul nefericit din 11 septembrie, în condițiile în care numărul național de decese se apropie de 10.000. Cu toate acestea, președintele Donald Trump spune că vede „lumină la capătul tunelului”.

Aproape 25% dintre pacienții internați la spital au murit. Dintre cele aproape 400 de persoane internate pentru tratament cu Covid-19 la spital, 90% dintre ele au peste 45 de ani, iar 60% sunt mai mari de 65 de ani, a spus personalul. Dar nu este doar o afecțiune pentru cei vârstnici. Cel mai tânăr pacient a fost un copil mic, în vârsta de 3 ani, titrează CNN.

Deși este difici de urmărit pacienții suferinzi, cadrele medicale caută să îmbunătățească starea de sănătate a pacienților

„Partea cea mai grea, cred eu, pentru asistență medicală este, de asemenea, că suntem mereu în căutarea de a îmbunătăți starea de sănătate a oamenilor”, a declarat pentru CNN Cheryl Rolston, o asistentă înregistrată și directorul departamentului de urgență. „Trebuie să fim pregătiți pentru cantitatea copleșitoare de decese pe care le vom avea”.
Rolston a spus că este dificil pentru ea să urmărească pacienții suferind fără cei dragi la noptiera lor.

SUA se îndreaptă spre vârful pandemiei, în timp ce în Europa infectăriile cu coronavirus par să încetinească

Pe măsură ce SUA se îndreaptă spre vârf, numerele Europei oferă o oarecare speranță. Fatalitățile și infectăriile cu coronavirus par să încetinească în Italia, Spania și Franța, printre cele mai afectate țări de pe continent – și din lume.
Între timp, în timp ce Regatul Unit caută reasigurare, Regina Elisabeta a II-a a făcut o adresă televizată rară, apelând la unitate și rezolvare. Premierul Boris Johnson a fost internat la spital la 10 zile după ce a anunțat că a contractat virusul. „Sper că în anii următori, toată lumea va putea să se mândrească cu modul în care au răspuns la această provocare”, a spus regina.