Prețuri ca în Tenerife, la restaurantele din Portul Tomis, în minivacanța de 1 mai. Cât costă masa pentru o singură persoană

Publicat: 05 05. 2025, 12:56
Actualizat: 05 05. 2025, 12:58

Minivacanța de 1 Mai a transformat litoralul românesc într-un furnicar, atrăgând peste 50.000 de turiști dornici de distracție, relaxare și, pentru mulți, prima escapadă la mare din acest an. Odată cu valul de turiști, a venit și un val abrupt de scumpiri, iar Portul Turistic Tomis a reușit „performanța” de a detrona Mamaia din poziția de cea mai scumpă destinație de pe litoral.

Turiștii care s-au oprit în Portul Tomis pentru o masă cu vedere la mare au avut parte nu doar de briza specifică, ci și de un adevărat șoc la primirea notei de plată. O banală sticlă de apă plată a ajuns să coste peste 20 de lei, un preț greu de justificat chiar și pentru restaurantele de lux din marile capitale europene.

La terasa Suada by Reyna, o porție de tagliatelle cu fructe de mare costă nu mai puțin de 77 de lei. Iar dacă alegi să iei masa la Aqua by the Sea, o porție de tagliatelle cu creveți și sos de trufe, de doar 350 de grame, te va costa 89 de lei, adică mai aproximativ la fel ca un preparat similar din restaurantele bine cotate din Tenerife, unde o porție de paste cu homar costă 16 euro, aproximativ 85 de lei.

Nici cei care au optat pentru o simplă limonadă rece, savurată în bătaia vântului marin, nu au fost cruțați: prețul mediu al unei limonade a fost de aproximativ 25 de lei. O sumă considerabilă pentru o băutură simplă, care, în multe cazuri, vine preparată cu ingrediente de bază: apă, lămâie și puțin zahăr sau miere.

În ciuda prețurilor piperate, cluburile au fost arhipline, plajele animate, iar terasele și restaurantele din zonele cele mai populare au funcționat la capacitate maximă.

Foto: Facebook/ Portul Tomis