REȚETE. Secretele celui mai bun drob de miel pentru Paște. Rețetă pentru începători

Publicat: 16 04. 2020, 21:10
Actualizat: 17 04. 2020, 11:51
Sursă FOTO: Youtube

Una dintre mâncărurile din miel specifice sărbătorilor pascale este drobul de miel, alături de ciorba de miel și friptură de miel.

Rețetele de drob de miel sunt numeroase, diferă de la o zonă la alta și chiar de la o familie la alta, dar pentru a obține un drob delicios, este necesar să cunoști secretele rețetei. Radu Anton Roman dezvăluie cum poți prepara cel mai bun drob.

Care e secretul preparării

Intestinele de miel se spală în mai multe ape și se freacă cu sare, fiind repetat de 3-4 ori, important este ca apa să fie caldă.

Intestinele se întorc pe dos, recomandabil cu un băț rotund din lemn, și se repeat procesul de mai sus. Intestinele se înoadă la mijloc, apoi se fierb, până la înmuiere.

Condimente potrivite

Condimentele pentru a da un gust aparte drobului este sosul marinat, format din usturoi, boia dulce, semințe de muștar, cimbru, rozmarin, piper, ceapă verde, ardei, mentă, foi de dafin și curry. Carnea este lăsată la marinat căteva ore la rece.

Iată rețeta delicioasă, simplă, tradițională de drob de miel a lui Radu Anton Roman:

Ingrediente: 1 kg măruntaie miel – ficat, inima, plămâni, rinichi, splina 200 g ceapă uscată 3 legături ceapă verde 100 ml untdelemn 2 ouă mari sare, piper 1 prapur miel 50 g unt Mod de preparare: Se spală bine prapurul și se lasă în apa rece. Măruntaiele se spală în câteva ape, se opăresc rapid în apă clocotită. Se fierb în apă cu un praf de sare 30 minute de la primul clocot. Apoi se scot și se lasă la răcit. Se toacă din cuțit, mărunt (cubulețe de mărimea zarurilor).

Prapurul se lasă în apă rece, se spală măruntaiele de mai multe ori, se opăresc scurt, în apă clocotită. Se fierb în apă, cu un praf de sare 30 minute, de la primul clocot, iar după răcire se toacă cepa uscată și verde, usturoiul și verdeața. Ceapa uscată se pune la prăjit, se adaugă tocătura, după ce s-a înmuiat, și se mai lasă pe foc 5 minute și se lasă la răcit.  Ouăle se bat și se amestecă cu tocătura, ceapa rămasă și smântâna.

O tavă adâncă se unge cu unt, iar amestecul învelit în prapur se pune în tavă, la cuptor, la foc mic, până se rumenește.