Vasile Dîncu: Prietenii noştri galbeni îi cereau demisia lui Marius Budăi pentru că vrem să creştem pensiile, ca apoi să vină Zeus şi să spună 15%

Publicat: 16 01. 2023, 10:20
Actualizat: 16 01. 2023, 10:40
Vasile Dîncu | Foto - Mediafax

Preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Vasile Dîncu, a făcut, la conferinţa de alegeri a PSD Sălaj, mai multe declarații pe tema creşterii pensiilor, vorbind și despre partenerii de guvernare.

„În politică trebuie să ne sacrificăm propriile noastre orgolii de foarte multe ori şi, ceea ce a făcut PSD prin această alianţă de guvernare, este exact asta, un sacrificiu. Ceea ce va fi în viitor, va fi mai complicat. Va trebui să preluăm în această primăvară guvernarea. Preluând guvernarea va trebui să readucem guvernarea României la vocaţia pe care o are PSD (…), aceea de a dezvolta România, pentru că România în acest moment creşte dar nu se dezvoltă şi acesta este lucrul cel mai grav. Pentru că partidele de dreapta nu sunt interesate de indicatorii sociali decât cu foarte mare greutate”, a declarat Vasile Dîncu, citat de News.ro.

Vă recomandăm să citiți și: Vasile Dîncu spune că cel mai bun candidat la prezidențiale al PSD este Marcel Ciolacu: „Nu îşi doreşte puterea cu orice preţ. Chestiunea aceasta poate să îl ajute să facă echipă în jurul lui”

Vasile Dîncu: „Cu toţii, vom reuşi să reparăm ceea ce nu s-a putut face”

„Vă aduceţi aminte ce licitaţie fantastică am avut noi, ce blocaje în actuala coaliţie ca să hotărâm creşterea pensiilor. Ne-am trezit că aproape în fiecare zi partenerii noştri şi prietenii noştri galbeni îi cereau demisia lui Marius Budăi, pentru că voia să creştem pensiile, ca după aceea să vină Zeus şi să spună 15%. Aceste chestiuni nu sunt normale pentru o colaborare. Noi va trebui, pe viitor, să avem conducătorul nostru, al Guvernului, care să impună câteva lucruri esenţiale care din păcate nu s-au făcut acum.

Nu s-a dus mai departe reforma administraţiei, am uitat de digitalizare şi refoma digitalizării în general. 5G-ul, s-a tras de timp, de abia am făcut o licitaţie după cinci ani – sau şase ani, când l-a lansat Sorin Grindeanu, care era preşedinte la ANCOM. Avem de făcut, de asemenea, câteva elemente care înseamnă dezvoltarea României.

Sunt sigur că împreună, cu toţii, vom reuşi să reparăm ceea ce nu s-a putut face în această perioadă de crize suprapuse”, a adăugat el.